promjena u trećeligašu

EKSKLUZIVNO Koprivnica ima novog trenera, Čikovića je zamijenio Vučeta: Pozicija na ljestvici nije bajna, ali nema panike, potencijal postoji i treba ga iskoristiti

S Čikovićem smo neformalno razgovarali prije nekoliko dana i dao nam je naslutiti da bi do promjene moglo doći, jer je nekoliko puta naglasio da situacija u klubu nije dobra

09:19h
0
Vučeta se kratko zadržao na drnjanskoj klupi // Foto: Vedran Tkalec

Nogometaši Koprivnice u novu će godinu ući s novim trenerom. Naime, kako ekskluzivno doznajemo, na klupu koprivničkog trećeligaša sjest će Vjekoslav Vučeta, dosadašnji trener Tomislava iz Drnja. To, pak, znači da je s iste, nakon nekoliko uspješnih sezona, odstupio Tomislav Čiković.

S Čikovićem smo neformalno razgovarali prije nekoliko dana i dao nam je naslutiti da bi do promjene moglo doći, jer je nekoliko puta naglasio da situacija u klubu nije dobra, odnosno da nije onakva kakva bi trebala biti. Otišao je i kapetan Ernečić, igrački kadar je sve tanji, a rezultati nisu onakvi kakvima su se svi nadali, jer Koprivnica drži tek 10. mjesto na ljestvici, i to u ligi koja broji 12 klubova.

Sve to vjerojatno je utjecalo na odluku koja je donesena u utorak i vidjet ćemo što će zelenima donijeti novi trener. Vučeta je poznat kao trener čvrste ruke, što je pokazivao u svim klubovima koje je dosad vodio. Prethodni posao u Drnju bio mu je jedini vezan uz županijski nogomet, jer je cijelu karijeru, a trenutno je u 55. godini života, vodio klubove koji su igrali u trećim ili četvrtim ligama na nacionalnoj razini. Znači, sad se vraća u dobro poznatu ligu.

– Da, mogu potvrditi da sam preuzeo Koprivnicu i da ću s dečkima krenuti u pripreme 15. siječnja. Ukazala mi se prilika raditi s mladim igračima u višem rangu i to sam prihvatio – rekao nam je Vučeta.

Tomo Čiković potražit će novi trenerski angažman // Foto: NK Koprivnica/Facebook

Kaže da se ne boji novog posla, odnosno sredine i da ne misli da je situacija toliko loša kako je to tvrdio Čiković.

– Ne treba dizati tenzije i ne treba raditi paniku, jer je ekipa dobra i mlada. Većina igrača prošla je školu nogometa, potencijal postoji i treba ga iskoristiti. Istina je da je rang novi i da se na njega treba naviknuti, nije ni pozicija na ljestvici bajna, ali kažem, ne treba paničariti, već strpljivo raditi i rezultat će doći – poručio je Vučeta.

O igračkom kadru, odnosno promjenama u igračkom kadru nije htio previše pričati, kaže ima vremena, ali zato je poslao zahvalu dečkima iz Drnja, gdje je prema vlastitim riječima uživao.

– Otkad sam sjeo na klupu nismo upisali nijedan poraz i stvarno mi je bilo lijepo. Svi su bili izuzetno korektni prema meni, Drnje je zdrava nogometna sredina i lagao bih kad bi rekao da tamo nisam uživao. No, trenerski posao je takav da nikad ne znaš gdje ćeš završiti i nadam se da su dečki svjesni da je poziv višeg ranga teško odbiti. Želim im sve najbolje u nastavku sezone i siguran sam da će ostati pri vrhu ljestvice – zaključio je Vučeta.

Hoće li jednako uspješan biti i u Koprivnici tek ćemo vidjeti. Jedno je sigurno, pred njim je mnogo posla…