Željko Pecak najbolji gospodarstvenik, a Podravka, Radnik, Hartmann, Mlin i POBA najbolje tvrtke

12:22h
0

090911zk1-mPodravka i križevački Radnik ostvarili su prošle godine najbolje poslovne rezultate na razini Koprivničko-križevačke županije u kategoriji velikih trgovačkih društava, Hartmann je bila najuspješnija tvrtka srednje veličine, a Mlin iz Podravskih Sesveta najuspješnija mala tvrtka.

Banka koje je najbolje poslovala bila je POBA, a najveći doprinos razvoju gospodarstva naše županije lani je dao prvi čovjek Lassesberger Knaufa Željko Pecak. Za takav uspjeh su im u Županijskoj gospodarskoj komori Koprivnica urućene plakete Zlatna kuna, pri čemu je potpredsjednik Sabora Josip Friščić naglasio da je gospodarska slika Koprivničko-križevačke županije prije deset godina izgledala bitno drugačije:

090911zk2-m– Tada je pet tvrtki «držalo» 76% gospodarstva, a danas u njemu jednako participiraju male, srednje i velike tvrtke.

Župan Darko Koren naglasio je, pak, da je Koprivničko-križevačka županija na prvom mjestu u Hrvatskoj po porastu izvoza, za što je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević kazao da je posljedica očuvanja gospodarstva i radnih navika, što nije slučaj u drugim dijelovima Hrvatske:

– Organiziranost poduzetnika je još jedan veliki uspjeh Podravine i Prigorja, po čemu ste također iznimni. U Hrvatskoj su takoreći nestale radne navike, već 15-ak godina živimo na način da godišnje potrošimo šest ili sedam milijardi dolara stranog kapitala i nemamo patriotizam. Posljedica toga je strah od budućnosti i vrlo teško rješavanje gospodarskih problema.

090911zk3-mNa svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK županijske komore Koprivnica došlo je i do dvije zamjene u tom tijelu – direktor križevačkog Mlinara Branko Kaluđer zamijenio je Matu Štefića, bivšeg direktora te tvrtke, a novi direktor Bilokalnik IPA-e Branko Kovačić svojeg prethodnika Zdravka Imbriovčana.

čitam...