Željko Velić: Alen mi već godinu dana neće dati kredit

15:51h
0
Supružnici Božica i Željko Velić. Snimio: Marijan Sušenj

– Ako banka uzme supruginu kuću koju smo dali kao jamstvo za kredit Alena Jurića, a on ga odbija otplaćivati, ne znam kamo ću preseliti roditelje, kćer i dvoje unuka koji u njoj žive – rekao nam je ljutiti Željko Velić iz Kloštra Podravskog te pojasnio kako i zašto je došlo do nesuglasica s Alenom zbog kojih je odlučio cijeli slučaj javno iznijeti.

Kaže kako se krajem prošle godine s Alenom dogovorio da će preko njegove tvrtke podići 200 tisuća kuna kredita kako bi zajedno započeli prikupljati staro željezo, bakar, aluminij i druge metale te da će jamstvo za vraćanje novca biti kuća supruge Božice u središtu Kloštra Podravskog. Kredit je realiziran početkom studenog prošle godine, no Željko tvrdi da od tog novca nije vidio ni kunu:

– Alen mi skoro godinu dana svakodnevno SMS porukama ili preko telefona obećava da ću dobiti novac. Prvo je tvrdio da Zagrebačka banka oteže s isplatom kredita, a kad sam u Gruntovnici otkrio da je već “zateretila” kuću počeo je izmišljati da ne može dobiti dozvole za početak rada i druge laži. U banci su mi rekli da će do kraja tjedna čekati Alena da riješi problem vraćanja kredita, ako ne uspije slučaj će preuzeti njezina centrala u Zagreb, a onda je pitanje dana kad će deložirati moju obitelj – rekao je Željko.

Željka ljuti i to što mu policija ne može pomoći iako nije jedini koji ima problema s Alenom. Tvrdi, naime, da je samo jedan od desetak prevarenih te da su osim njegove kuće “na bubnju” i terenac te kuća dvojice Đurđevčana i druga imovina osoba koje su također pristale biti Alenovi jamci.

Alen Jurić, pak, tvrdi da Željkove tvrdnje nisu točne te da ga ne želi prevariti:

– Istina je da smo dogovorili poslovnu suradnju, ali nije istina da nije vidio ni kunu od kredita, jer sam mu “na ruke” dao 70 tisuća kuna, a ostatkom novca kupio kamion za prijevoz metala. Posao je propao, pa se predomislio i sada traži da što prije “zatvorim” kredit i oslobodim kuću hipoteke, što ne mogu jer je riječ o puno novca. Vjerujem da je i on toga svjestan i da mi je, kako bi se riješio kuće, ponudio da ju otkupim za 100 tisuća kuna pod izgovorom da je voljan tako se raskusurati samnom. Kredit ću vratiti, no za to mi treba par mjeseci jer prijevozništvo kojim se bavim više nije posao u kojem je zarada velika.

Najstarija kuća u Kloštru Podravskom uskoro bi mogla postati vlasništvo Zagrebačke banke. Snimio: Marijan SušenjŽeljko Velić je za tvrdnju da je dobio 70 tisuća kuna kazao da je najobičnija laž te da Alenu nikada nije ponudio otkup kuće, jer je sudski vještak njezinu vrijednost procijenio na 220 tisuća eura.

Vlasnik kuće u Đurđevcu koja je opterećena Alenovim kreditom kazao nam je u neslužbenom razgovoru da su Alenovi financijski problemi rezultat lošeg poslovanja, a ne želje da prijevarom dođe do novca.

– Alenu “ne cvjetaju ruže”, jer se “zaletio” u poslovanju, no pošten je i vjerujem da će podmiriti dugove, a što se tiče Željka ne bi stavio ruku u vatru da je rekao cijelu istinu o problemu između njih dvojice – rekao nam je neimenovani sugovornik.

 

čitam...