Svjetski karate kup

Ema Juričić osvojila svoju prvu svjetsku medalju

11:01h
0
Foto: djurdjevac.hr

Iz kluba su izuzetno ponosni na prvu Eminu svjetsku medalju, posebno zato što je ovo najbolji rezultat koji je do sada ostvario netko iz kluba.

Ema Juričić osvojila je svoju prvu svjetsku zlatnu medalju na svjetskom karate kupu održanom u Umagu,  na kojem je nastupilo preko 1300 natjecatelja iz 56 država svijeta.

Ema je u prvoj borbi pobijedila natjecateljicu iz Rusije rezultatom 3:0, drugu borbu rezultatom 6:1 natjecateljicu iz Škotske, treću borbu rezultatom 2:0 natjecateljicu iz Srbije, dok je u samom finalu nadmoćno pobijedila još jednu Ruskinju, rezultatom 5:0. Iz kluba su izuzetno ponosni na prvu Eminu svjetsku medalju, posebno zato što je ovo najbolji rezultat koji je do sada ostvario netko iz kluba.

Gordan Pecikozić i Niko Marović zauzeli su visoko 5. mjesto u svojim kategorijama kao i Mateja Prevedan, koja je također nastupila na ovom svjetskom kupu, ali je ovaj put od nje bila bolja natjecateljica iz Španjolske.

Osim svjetskog kupa u Umagu se održavao i svjetski kamp kojeg je također organizirala svjetska karate federacija WKF, a kojeg su vodili najbolji karate instruktori na svijetu, tako da su naši članovi imali čast trenirati s najboljima. Na kampu su sudjelovali su i naši državni prvaci Ivan Juričić i Valerio Prevedan, ali na natjecanju nisu mogli nastupiti zbog toga što je natjecanje bilo samo za djecu stariju od 10 godina.

Treneri, Luka Cestar i Nikola Kopričanec, kao i stručni suradnik Ivan Đuroci prenijeli  su svoje stručno znanje na karatiste te od njih napravili vrhunske natjecatelje.