netipična zanimanja

Enter Koprivnica organizira konferenciju Kreativni (ne)red posvećenu netipičnim zanimanjima, novim tehnologijama i digitalnim fenomenima

Kreativnost je sve važnija na tržištu rada. Mnoga istraživanja današnjice ističu kreativnost kao najpouzdaniji parametar za perspektivnost poslova, posebice kada je se povezuje s poslovima upravljanja projektima.

13:25h
0
Ilustracija // Foto: Enter

Kreativne industrije često se povezuju s IT-em i gamingom, a one zapravo obuhvaćaju puno više. Tako će se 29. rujna s početkom u 12 sati u Inkubatoru kreativnih industrija održati konferencija pod nazivom “Kreativni (ne)red “ na kojoj će se predstaviti netipična zanimanja, nove tehnologije i digitalni fenomeni u organizaciji Entera Koprivnica. Konferencija je namijenjena poduzetnicima i zaposlenicima koji djeluju u kulturnom i kreativnom sektoru te ostaloj zainteresiranoj javnosti.

Konferenciju će svojim predavanjem otvoriti Sanja Veletanlić, pokretačica GO2Human HUb-a, koja će predstaviti zanimanje virtualni asistent. Kako postati virtualni asistent, koji su njegovi zadaci i koje karakteristike mora imati osoba koja se odluči za to zanimanje predstavit će Sanja u svojem izlaganju.

Podcast scena u Hrvatskoj razvija se sve više, a jedan od najgledanijih je Podcast inkubator. Voditelji Podcast inkubatora strastveni su u svom poslu, duhoviti i provokativni, a osim što u svoju emisiju dovode velike zvijezde, uspijevaju okupiti sponzore te skupiti preko milijun pregleda. Ratko Martinović – autor, publicist, TV voditelj, bloger i novinar s dugogodišnjim iskustvom predstavit će nam podcast te objasniti zašto vjeruje da je podcast The Next Big Thing’ u svijetu medija.

Čuli ste za pojam NFT (Non Fungible token) ali niste sigurni što znači i koje su koristi od toga. Zato će sve nedoumice rasplinuti podatkovni znanstvenik i tech-poduzetnik Boris Agatić. Boris se godinama bavi blockchain tehnologijom i smatra da NFT neće biti samo trend već se radi o novom sloju interneta koji nudi napredne mogućnosti limitiranja digitalnih stvari.

Posljednja predavačica, Marija Budija Bingula, dovest će red u ovaj „Kreativni (ne)red“ i predstaviti tehniku organizacije životnog prostora KonMari. Marija se vodi mišlju da raščišćen i organiziran prostor omogućuje fokus na situacije, događaje i poslove koji su zaista bitni, stoga je postala certificirana KonMari konzultantica koja djelujući kroz svoj obrt pomaže ljudima kako organizirati svoj prostor.

Konferencija je dio ERASMUS+ „SCALE SMEs – SCALing up in the creative industries for SMEs and self-employed“ projekta, kojem cilj razviti posebne alate za osposobljavanje zaposlenih u sektoru kreativnih i kulturnih industrija, pružiti im potporu kako bi poboljšali svoje kompetencije i vještine te postali konkurentniji na tržištu. poduzetnici, profesionalci i umjetnici mogli steći nova znanja, prakse i alate za bolje upravljanje svojim aktivnostima i širenje poslovanja Platforma https://scale-sme.moodlecloud.com/ je rezultat europskog Erasmus+ projekta “SCALE SMEs“ kojim koordinira grupa od pet europskih organizacija koje rade na području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te inovacija. Na konferenciji će se predstaviti platforma i njezine značajke te će svi zainteresirani dobiti upute kako se koristiti platformom.

Za besplatno sudjelovanje prijave su moguće putem Google obrasca, a više o programu potražite na stranici https://www.enterkoprivnica.hr/novosti/300/kreativni-nered-samo-up-to-date-teme.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Entera Koprivnica d.o.o.. Projekt „SCALing up in the creative industries for SMEs and self-employed“ je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.