EP rukometašica: Hrvatska u ponedjeljak s Rumunjskom

17:39h
0

101212-tatari-mHrvatska rukometna ženska reprezentacija u drugom, četvrtfinalnom, krugu Europskog prvenstva nastavlja igrati u Danskoj, u Herningu, kamo je u nedjelju stigla nakon sat vremena ugodne vožnje i odradila prvi trening u dvorani.

U toj dvorani igrat će se susreti drugog kruga Grupe I te završnica. Stanje u ekipi je dobro, nema ozljeda, pa izbornik Vladimir Canjuga može računati na sve djevojke uoči sutrašnje važne utakmice s Rumunjskom koja se igra u 18,45 sati, izvjestio je glasnogovornik HRS-a Zlatko Škrinjar.

POREDAK NAKON DVA KOLA I TKO S KIM IGRA

GRUPA I

Poredak na tablici Grupe I s uračunatim prenesenim bodovima iz preliminarnog natjecanja je ovakav: 1. Danska 4 boda (gol razlika +6), 2. Rusija 2 (+4), 3. Crna Gora 2 (+1), 4. Rumunjska 2 (+1), 5. Hrvatska 2 (-5), 6. Španjolska 0 (-7).

Raspored 3. kola u ponedjeljak, 13. prosinca: 16,45 Španolska – Crna Gora, 18,45 Rumunjska – Hrvatska, 20,45 Danska – Rusija.
Raspored 4. kola u utorak, 14. prosinca: 16,45 Rumunjska – Crna Gora, 18,45 Španjolska – Rusija, 20,45 Danska – Hrvatska.
Raspored 5. kola u čevrtak, 16. prosinca: 16,45 Rumunjska – Rusija, 18,45 Španjolska – Hrvatska, 20,45 Danska – Crna Gora.

GRUPA II – VEĆ ODIGRALE NIZOZEMSKA I FRANCUSKA

Poredak na tablici Grupe II (igra se u Norveškoj u Lillehammeru): 1. Norveška 4, 2. Švedska 4, 3. Nizozemska 2 (utakmica više), 4. Mađarska 2, 5. Francuska 2 (utakmica više), 6. Ukrajina 0.

Već danas, u nedjelju, igra se 3. kolo, odigrana je utakmica Nizozemska – Francuska 21:23, a sastaju se još Ukrajina – Mađarska i Švedska – Norveška.
U 4. kolu u utorak, 14. prosinca, igraju: Nizozemska – Mađarska, Švedska – Francuska, Ukrajina – Norveška.
U 5. kolu u srijedu, 15. prosinca, igraju: Ukrajina – Francuska, Švedska – Mađarska, Nizozemska – Norveška.

Prve dvije reprezentacije iz grupa odlaze u polufinale, trećeplasirane igraju za 5. i 6. mjesto, četvrtoplasirane za 7. i 8. mjestao, petoplasirane za 9. i 10. mjesto, šestoplasirane za 11. i 12. mjesto

IZJAVE UOČI SUSRETA S RUMUNJSKOM

Izjave uoči sutrašnjeg susreta s Rumunjskom, s kojom se Hrvatska nedavno srela na turniru u Parizu, odišu mirnoćom zbog postignutog rezultata sa Crnom Gorom, a samim tim i optimizmom. Rumunjska ima problem, jer je ozlijeđena desno Cristina Varzaru i neće moći nastaviti na EP. No, zamijenit će je Adriana Nicoleta Nechita, koja je u 77 utakmica dala za reprezentaciju 175 golova.

Izbornik Vladimir Canjuga:

NE TREBAMO SE BOJATI RUMUNJSKE

– Došli smo na poprište završnice, dvorana izgleda glamurozno, predivno, bit će tu sigurno 12.000 gledatelja na utakmici s Danskom, a vjerujem, pošto sutra nakon nas igraju Danska i Rusija, da će i na našoj utakmici s Rumunjskom biti desetak tisuća gledatelja.Mnoge cure nisu ni igrale pred takvim auditorijem. To bi mogao biti dvosjekli mač, ali se nadam da neće i da će to biti još dodatna motivacija i žarko želim da ponovimo pristup utakmici kao što je bio jučer. S takvim pristupom, takvom jednom fenomenalnom obranom, koncetriranim napadom – mi se ne trebamo bojati Rumunjske. Ne igra im jedno od najboljih desnih krila na svijetu i to je za nas jedan vid prednosti, iako ne trebamo o tome previše razmišljati, jer znamo da su njihove kontre ubitačne i preko lijevog i desnog krila i preko pivota, bez obzira koje igračice igraju. To smo osjetili na svojoj koži u Francuskoj na turniru u Parizu, gdje smo 20 minuta igrali izvanredno, vodili 5:1, 7:3, ali našim greškama u napadu, upravo spomenute pozicije su nam istrčale kontre, zabijale golove i tada smo pali u ”crnu rupu” iz koje se kasnije nismo mogli izvući.

KLJUČ POBJEDE JE ORGANIZIRANI NAPAD, U OBRANU NE SUMNJAM

101212-slavlje-m– Ključ pobjede?

– Zadržati razinu motiviranosti igre u obrani, u što ne sumnjam, a ključ dobre igre u reprezentaciji je organiziran napad, dobra realizacija vanjskih pucačica. No, može biti promašaj, može biti obrana vratarke, samo ne smijemo davati njima lopte u ruke, da izbjegavamo presjecanja, duple lopte, korake, iz čega nam suparnik postiže lake golove, kao što su nam to napravile Ruskinje. Mi smo gubili jučer i sa Crnom Gorom dva razlike, ali nije bilo trošenja lopti takvoga tipa, pa smo se vraćali u igru i naša kvaliteta je došla do izražaja. Mi sutra moramo biti koncetrirani u napadu. Nadam se da će Tatari i dalje nastaviti dobro igrati kao srednji vanjski, organizator igre, jer kad ona igra dobro, onda igraju i Penezić i Horvat i krila i pivoti, a u obranu uopće ne sumnjam.

Nikica Pušić:

MI SMO KVALITETNE I TO ĆEMO POKAZATI

– Uhvatile smo zadnji vlak pa imamo izgleda za polufinale, jer smo došle u Herning s dva boda. Grupa je izjednačena, jer osim Danske sa četiri i Španjolske bez bodova, svi ostali imaju po dva boda, a to znači i podjednake izglede. Rumunjska je kvalitetna reprezentacija, na početku prvenstva prognozirali smo im jedno od prva tri mjesta. To je vrhunska ekipa, na svim pozicijama su vrhunske igračice. Mislim da će biti dobra utakmica, teška utakmica, ali mi smo kvalitetne i sutra ćemo pokazati opet dobru igru kao i protiv Crne Gore.

Dina Havić:

KAD GINEMO JEDNA ZA DRUGU ONDA MOŽEMO DOBITI

– Ako budemo igrale kao jučer možemo daleko, ali to ovisi samo o nama. Individualno, Rumunjska ima jako dobre igračice i u igri jedan na jedan, ima dobre pucačice i bit će teško. Ali kad igramo kao ekipa, kad igramo jedna za drugu, kad ginemo jedna za drugu, onda možemo pobijediti.

Dijana Golubić:

KAD SMO JEDNA ZA DRUGU NI JEDNA NAS EKIPA NE MOŽE POBIJEDITI

– Iako igram u Danskoj nisam još bila u ovoj sasvim novoj dvorani. Podloga je drugačija, tvrđa nego što je bila u Aarhusu, ali to nema nikakve veze.Što se tiče iduće utakmice, igrale smo s Rumunjskom na turniru u Parizu i tada je bilo dobrih i loših stvari, ali to će sada biti drugačija utakmica, jer jedno su prijateljske utakmice, drugo je Europsko prvenstvo, svaka reprezentacija može ići dalje i svima su potrebni bodovi za polufinale, tako da mislim da će biti teška utakmica, ali naravno da prednost dajem nama, ako ćemo igrati kao jučer sa Crnom Gorom, onako borbeno i – ako ćemo biti baš sve jedna za drugu, onda mislim da nas ni jedna ekipa ne može pobijediti.

čitam...