svijet na dlanu

ePodravina.hr vam poklanja tri spektakularna leta parajedrilicom u tandemu

06:30h
0

Oduvijek ste željeli letjeti? Vaš portal ePodravina.hr ispunjava vaše snove te vam omogućavamo jedinstvenu priliku – let parajedrilicom u tandemu.

Na vama je samo da se prijavite na obrascu u prilogu, a mi ćemo slučajnim odabirom odabrati tri sretna dobitnika, koji će sa svojim parom sjesti u parajedrilicu i vinuti se u visine. Sretne dobitnike objavit ćemo u ponedjeljak, 11. travnja.

Let će vam omogućiti Feniks paragliding klub Kalnik, povodom svojeg 16. rođendana. Feniks je član Hrvatskog zrakoplovnog saveza, a članovi dolaze iz Križevaca, Koprivnice, Zagreba, Varaždina, Čakovca, Daruvara i Bjelovara.

Let parajedrilicom u tandemu opisali su kao let ptice, uz pomoć vjetra i termike.

– Let omogućuje da se vidi svijet, planina Kalnik, Podravina i Prigorje iz druge perspektive. Jedan od čovjekovim najstarijih snova može se ispuniti bez prethodnog iskustva ili obuke, kroz let parajedrilicom u tandemu. Bit će to nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti dugo vremena – kaže Nenad Grubić, predsjednik Feniksa.

Kako izgleda priprema:

Nakon dolaska na poletište, vaš tandem pilot za vas priprema parajedrilicu. Vaša sjedalica i kaciga bit će pravilno postavljeni, objašnjeno polijetanje i slijetanje. Vi i vaš pilot kopčate se s parajedrilicom, konačna sigurnosna provjera i spremni ste za let.

Start / Take-Off:

U trenutku kada jačina i smjer vjetra odgovaraju, pilot podiže krilo parajedrilice sa tla i nakon nekoliko koraka odvajate se od poletišta u zrak.

Let:

San o letenju sada počinje. Udobno sjedite u sjedalicu i doživite neopisivu slobodu leta. Koristeći vjetar i termiku dobivamo na visini, svaki trenutak sve smo viši, a pogled je nevjerojatan. Svijet ispod vas postaje sve manji, svakodnevni problemi nestaju, a vaš um postaje slobodan kao ptica puštena iz kaveza. Ruke su Vam slobodne pa ste u mogućnosti fotografirati pejzaže iz ptičje perspektive.

Slijetanje:

Nakon prekrasnog leta pripremamo se za slijetanje. Moramo zauzeti odgovarajući položaj u sjedalici, a pilot upravlja parajedrilicom do sigurnog slijetanja. Kada dotaknete tlo biti ćete presretni, san o letenju postao je stvarnost.

Kao putnik ne morate imati znanje o parajedrenju. Morate imati dobre povišene cipele (sportske ili planinarske) i odgovarajuću sportsku odjeću (duge hlače, jaknu ili kombinezon, i sl.). Putnik može težiti do 100 kg.

Sve vam je jasno. Prijavite se i čim se stvore vremenski uvjeti, vaš let može početi.