parlamentarni izbori

[EPODRAVINA TV] Darko Sobota: Nacionalni stožer radi odličan posao, a članovi SDP-a su cinični jer su na početku osporavali bolest, a sad su jako zabrinuti

Napomenuo je da u Podravki slijede ulaganja od milijardu kuna, u nova postrojenja u Koprivnici i oko Koprivnice, što garantira sigurnost svih nas.

14:39h
0

Naš današnji gost u studiju portala ePodravina.hr bio je Darko Sobota, dožupan, predsjednik županijskog HDZ-a te kandidat na parlamentarnim izborima, sedmi na listi HDZ-a.

Kako su pred nama neizvjesni izbori, a ankete govore da su Restart koalicija i HDZ vrlo blizu po broju mandata koje će osvojiti, pitali smo ga kako će HDZ sastavljati vladu.

– Očekivanja su da ostvarimo uspjeh od prošlih izbora, dakle šest mandata u našoj, II. izbornoj jedinici. Iako sam sedmi na listi, po četvrti sam puta na listi za Hrvatski sabor i svaki puta je HDZ imao svog predstavnika iz županije u saboru, a tako će biti i sada – uvjeren je Sobota.

Napomenuo je da prilikom sastavljanja vlade velike koalicije sigurno neće biti, no siguran je da će premijer Plenković naći najbolje rješenje i sastaviti vladu.

Na naše pitanja da javnost osuđuje Nacionalni stožer da je postao predizborni alat HDZ-a kaže da se ne bis tim složio.

– Ako je javnost SDP i njihovi glasnogovornici na čelu s Bernardićem, a i dr. Ostojićem onda bi trebala biti podijeljena, rekao bih da mediji inputiraju HDZ-u da bi pomogli SDP-u, oni koji su im skloni. Nacionalni stožer je napravio odličan posao u pitanju sprječavanja širenja koronavirusa u cijeloj Hrvatskoj, koja je u vrhu svjetske borbe protiv koronavirusa. A članovi Restara koliko su cinični, govori činjenica kako su u početku osporavali bolest, da bi danas prozivali popuštanje mjera i imaju veliku zabrinutost. To govori o njihovom cinizmu, kojega smo se nagledali u županiji dolascima dr. Ostojića u Koprivnicu i njegovim upozorenjima, uostalom, on si je sam propisao samoizolaciju, izdržao dva, tri dana pa se vratio na velika vrata – govori Sobota.

Kaže da je  Plenković prilikom sučeljavanja s Bernardićem pokazao papire da nije trebao ići u samoizolaciju jer je testiran nekoliko puta.

Na pitanje hoćemo li nakon izbora ponovo u lockdown, kaže da je predvidjeti što nas čeka sutra.

Drugo poluvrijeme predstoji, koronavirus je među nama, no sadašnji Nacionalni stožer i Plenković s novom vladom će se uhvatiti u koštac s tim, ali i ekonomskim te oporavkom gospodarstva – objašnjava Sobota.

Kaže ako svi svi mi pričaju o brzoj cesti, ali i o svim problemima koji tište Podravinu i Prigorje.

– Poznat sam po tome da sam jedan od jačih  glasnogovornika protiv ukidanja općina i ovakvog teritorijalnog ustava. Imao sam prvilegiju biti načelnik općine, moji kolege i ja dali smo nemali obol u razvoju JLS-a i to je ono što nas nosi. Mi koji ovdje živimo najbolje znamo što nam treba i kako raspolagati našim novcem. I HDZ je protiv ukidanja općina jer garantira razvoj malih sredina – tvrdi on.

Kako je najavljeno gašenje četiri općine u županiji, odnosno onih koje se ne mogu finacirati, Sobota kaže da se mogu razgovarati o tome je li ih potrebno baš 426, no siguran je da se kod nas mogu sve općine financirati.

– Možda bi mogli razmišljati da nije potrebno u malim općinama imati toliko zamjenika, vijećnika, možda da se vrate poglavarstva, ali da bi se mogli udruživati na način pročelnika, komunalnih djelatnoti, pa o već radimo – zaključuje on ovu temu.

Naš prehrambeni div, Podravku, vidi kao razvojni pokretač ovoga kraja.

– Ona je nositelj gospodarstvene aktivnosti koja je prerasla granice Hrvatske, ima velik broj zaposlenih, porast plaća, socijalnih davanja. Svjedoci smo svojatanja Podravke i protiv sam prodaje državnog udjela, ali sam se našalio: Svi se kunu, svojataju tvrtku, ona je svačija, pa da se proda, zasigurno se mi i HDZ i SDP ne bi imali oko čega svađati, Mislim da bi živjeli u ljubavi i slozi, ne bi izjavljivali da je nečiji bankomat, bili licemjeri, a s druge strane samo uzimali sve što im treba – rekao je Sobota, aludirajući na gradonačelnika Mišela Jakšića koji je u intervjuu za Večernji list rekao da HDZ koristi Podravku kao svoj bankomat.

Napomenuo je da u Podravki slijede ulaganja od milijardu kuna, u nova postrojenja u Koprivnici i oko Koprivnice, što garantira sigurnost svih nas.

Čeka nas gospodarska kriza, gubitak radnih mjesta, pad BDP-a, najlošija turistička sezona. Pitali smo ga koji je plan HDZ-a za izlazak iz krize.

– Bilo bi i većeg gubitka radnih mjesta da nije bilo Vlade i Plenkovića koji su silne milijarde kuna uložili u njihovo očuvanje. Samo na području naše županije isplaćeno je preko 70 milijardi kuna za 200 gospodarstvenika, čime je obuhvaćeno preko 20 tisuća djelatnika. Upravo će ta vlada ponovo naći rješenje, za drugo poluvrijeme trebaju sposobni, dokazani, oni koji vode brigu,  a ne oni koji šire neistine, laži, i jednu nesigurnost – zaključio je Sobota.

čitam...