Ergović radnicima Bilokalnik Drva nudio 1000 kuna da ne prosvjeduju?

16:03h
0
Na prosvjedu je bilo stotinjak radnika Bilokalnik Drva / arhiva / Foto: Ivan Brkić

“Gospodin Ergović je svakom od radnika nudio 1000 kuna gotovine, samo da se odustane od prosvjeda danas u Zagrebu.”, tvrdi Franjo Veble, teritorijalni povjerenik SSSH za Koprivničko-križevačku županiju.

Stotinjak radnika Bilokalnik Drva danas je prosvjedovalo pred Hrvatskom udrugom poslodavaca, čiji je Ivan Ergović, vlasnik Nexe grupe i Bilokalnik Drva,  predsjednik. “Ljudi se nisu prodali za 1000 kuna.”, kaže Veble i napominje kako je današnji prosvjed bio izraz nezadovoljstva poslovanjem i odnosom Ergovića prema radnicima. Oni traže svoje tri zarađene plaće, a Ergoviću poručuju da se, nakon što im plaće isplati, namiri kroz stečajni postupak.

Vezano uz kaznenu prijavu koju je Franjo Veble podnio protiv Uprave Bilokalnik Drva, kaže kako novosti još uvijek nema i poručuje da treba pustiti institucije da odrade svoj posao.

Teskera: nema razloga za prosvjed

Priopćenjem se oglasio i direktor Bilokalnik Drva, Josip Teskera. On smatra kako nema razloga za prosvjed jer se ne mogu promijeniti okolnosti koje su dovele do pokretanja stečaja u tvrtki. Tvrdi kako je menadžment tvrtke posljednjih mjeseci intenzivirao napore oko pronalaženja rješenja za nastavak poslovanja, no kako nisu uspjeli. “Ipak, Nexe Grupa je i dalje, kao jedan od većih vjerovnika, zainteresirana da tvrtka nastavi poslovanje te da se, ako se ukaže takva mogućnost, pristupi nekom od oblika preustroja tvrtke kako bi se sačuvao barem dio poslovanja i radnih mjesta.”, otvorio je mogućnost preustroja Teskera.

čitam...