ERIK KUHA: “Ovo ne pokušavajte kod kuće !”

09:45h
0
ERIK KUHA / Danije Banić - Baruni

Uz ovakvo upozorenje i prijeteći prizvuk naslova „Blago onom tko rano poludi“ i „Neka pati koga smeta“  te ine provokativne tekstove, čovjek bi pomislio da smo u goste pozvali pravoga anarhista „dekoriranoga“ buntovničkim modnim detaljima poput tetovaža, pearcinga i irokeze.

Međutim, prijetnje su upućene iz usta iznimno decentna gospodina s manirama bečke škole – Danijela Banića, frontmena svima dobro poznatoga, sada već dvadestogodišnjeg benda Baruni.

Prije nego li proslave dvadestu godišnjicu na turneji američkim kontinentom, Danijel je posjetio emisiju kako bi pokazao gledateljima da se i kroz hranu može dati preslika vlastite osobnosti, te nam pripremio laganu i nenametljivu piletinu s njokima okupanima u djevičanski bijelom umaku.

Namjerno smo malo skrenuli u poetsku patetiku, pošto ipak govorimo o izvorno tamburaškom bendu koji je s vremenom uspio uskladiti romantiku tamburica s urbanim zvukom popa, pa i žestokim navijačkim nabojem. Dakle (Hrvatski) Baruni, kako ih je u njihovim počecima nazvao pok. Tomislav Ivčić, prate kako ljubavnu, ali tako i aktualnu političku tematiku i onu iz javnoga života s lagano škakljivim prizvukom. Sve u svemu, možemo reći da se, iako ne tetoviranima, radi o poprilično kontradiktornim dečkima (koji se ponekada čak ne libe i kostimirati se).

No vratimo se mi dosljednosti jela onome tko ga predstavlja, te zaključimo da je jelo bilo sočno kao i tekstovi Baruna, a vino pitko baš kao i melodije koje uobličavaju te tekstove.

Zato je chef Erich lajkao jelo, a mi očekujemo Vaš like na emisiju i Facebook profil emisije “Erik Kuha” !

čitam...