ERIK KUHA: Riba, kalamper, petrožul i popevka – sve to u zemlji kajkavijani

14:35h
0
Erik i Žiga kuhaju

U vašem omiljenom kulinarskom showu Erik kuha koji pratite na Varaždinskoj TV i Koprivnica.net-u atmosferu je zakuhao Mirko Švenda Žiga.

Sa Žigom je to bila prava fusion cuisine u duhu kajkavštine. Porijeklom zagorski domaćin ugostio je Međimurca da pusti opojne note, kako glazbene tako i one mirisa i okusa, da se razmile podravskom kuhinjom.

Žiga je uistinu hodajuća enciklopedija prepuna podataka, anegdota i narodnih doskočica vezanih uz kajkavski kraj, te su pjesme i informacije o autohtonim namirnicama i jelima toga govornoga područja samo navirale – ´oćeš o štrukljima, ´oćeš o kalamperima…

Uz niz šarmantnosti – od Žiginog kajkavskog izgovora, preko Erichovog nespretnog hrvatskog izgovora, do malih kuhinjskih nezgoda; slađe se kuhalo i jelo pastrvu uz kalampere z petrožulom, a nadamo se da će i vama gledanje biti slatko, jer kak´ bi Žiga rekel:

„A če ti v kuhinji nikaj ne opadne dole na pod, nikaj smo ne napravili!“

čitam...