ERIK KUHA: Zvukom sasijecaju zvučni zid, ali kako tek barataju hladnim oružjem u kuhinji

18:24h
0
Erich je ugostio Savant

Sve je krenulo s nadmudrivanjem koga je bolje staviti na rizičan položaj „sjeckača“:

  • – Nema veze ako si gitarist nasjecka i koji prst, uvijek se može prebaciti na bas  – uvjeravao je vokal, no frontmen koji je ujedno i gitarist, autoritativno je ustvrdio: 
  • – Ti si pjevač! Tebi prsti uopće ne trebaju!

Kako je krenulo, naznake da ćemo emisiju završiti s klapskim pjevanjem bile su vrlo uvjerljive…

Mladi heavy metal bend u usponu i ponos koprivničke hard rock scene, Savant razuvjerio nas je po pitanju mita o razularenim, agresivnim i porocima sklonim metalcima i bajkerima. Ovim finim dečkima, osim glazbe, te ipak za tu scenu simboličnih ljubavi poput tetovaža, motora i dugih kosa; porok je još samo ukusan i zdrav zalogaj.

Zato su nam Branimir i Goran pokazali kako lagan obrok može biti i slastan, spravivši komadiće pilećih prsa bez dodatka masnoća, hladan umak od jogurta i majoneze, te salatu od zelja i rajčice.

 

Oko priloga uskočio je Erich skuhavši rižu uz dodatak svježe rajčice i kao uvijek, naučio nas još pokojem kulinarskom triku, npr. koliki mora biti omjer  riže i vode, zašto se u riži kuha jež i što je to Tomate concassée.

Uz priču o njihovom putu prema zvijezdama, uz predstavljanje njihovih glazbenih videa za baladu „Posljednje svitanje“, te nešto žešću pjesmu „Gospodar rata“ kroz koje prate fantasy i srednjovjekovnu tematiku; te uz jednu unplugged laganicu kojom su nas počastili u studiju, definitivno smo apsolvirali sjeckanje zelja kroz Goranov neumorni zanos.

Erich se nadobudno potrudio dečke podučiti kako se sjecka i kakav se nož pri tome koristi, no nije ni slutio da, ukoliko vokalu zakaže zvučni alat, njega čeka svijetla budućnost s nožem i prodajom salate.  

Zato nož u ruke i pokušajte ga sustići sjeckajući u ritmu Savanta koji dopire iz vaših zvučnika!

čitam...