Nakon poraza

Ernest Forjan (HDZ): Ostajem u politici jer sam borac i mogu još puno toga dati

06:30h
0
Ernest Forjan // Foto: Goran Generalić
Ernest Forjan // Foto: Goran Generalić

Imam jasno definirane obveze kao gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća, koje su svakodnevne i koje se moraju ispunjavati, kaže Forjan.

Na subotnjoj “špici” u centru Koprivnice odnosno Sajmu cvijeća, pri razgledavanju zelenila zatekli smo potpredsjednika Gradskog vijeća grada Koprivnice Ernesta Forjana, donedavno prvog čovjeka gradskog HDZ-a te kandidata za gradonačelnika Koprivnice na posljednjim lokalnim izborima. Forjan je zajedno s aktualnom gradonačelnicom Vesnom Želježnjak (SDP) ušao u drugi krug, a to je ujedno bio najbolji rezultat HDZ-a na izborima u Koprivnici.

Izbore za predsjednika GO HDZ-a, u srazu s Forjanom, prije tjedan dana dobio je Goran Kovačić.  Povodom poraza na izborima, Ernestu Forjanu postavili smo nekoliko pitanja o njegovim daljnjim političkim planovima.

S čime se trenutno bavite, sada kad više niste čelni čovjek oporbe?

Imam jasno definirane obveze kao gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća, koje su svakodnevne i koje se moraju ispunjavati. Bez obzira na poziciju u stranci, na prvom je mjestu služenje građanima. Što se privatnog života tiče, vjerujem da ću imati više vremena za obitelj, pokoji izlet i slikanje odnosno pripremu izložbe do kraja godine.

Ernest Forjan // Foto: Goran Generalić
Ernest Forjan // Foto: Goran Generalić

Predsjednik ste i Odbora za međunarodnu suradnju. Ima li tu kakvih aktivnosti?

Tijekom idućeg tjedna sazvat ću sjednicu odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju, gdje ću s kolegama definirati aktivnosti koje su pred nama, pa ćemo krenuti u posjete gradovima prijateljima.

Bili ste izuzetno angažirani u podizanju ovdašnjeg HDZ-a posljednjih nekoliko godina, sa sve boljim rezultatima. Što smatrate svojim najvećim uspjehom u upravo završenom mandatu?

Svaki ozbiljan čovjek mora biti svjestan da u svojoj karijeri, kao i općenito životu, ima uspona i padova i da nije uvijek sve idealno. Na poziciji sa koje sam donedavno vodio stranku radio sam časno i pošteno i najbolje što sam mogao u okolnostima u kojima smo se nalazili. Mogu reći da sam ponosan na protekle četiri godine, na najbliže suradnike, ali i sve kolege u stranci. Rezultate koje smo postigli su rezultat svih nas zajedno, što nije nastalo preko noći. Zadovoljan sam što nasljedniku ostavljam konsolidiranu stranku i dobru priču za dobar rezultat u budućnosti.

Ostajete u politici?

Naravno. Stranci sam uvijek na raspolaganju. Po prirodi sam borac, nikada ne odustajem i ostajem u politici, jer smatram da mogu još puno toga dati za ljude i grad u kojem živim!

čitam...
Loading...