14 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
visok obrazovni standard

[eTV] Darko Masnec otkrio nam je sve o Centru kompetentnosti, projektu koji modernizira strukovna obrazovanja i koji je Koprivnici i Đurđevcu donio dva moderna objekta

To će, u konačnici, doprinijeti ostanku učenika na području naše županije te samim time i omogućiti bolje demografske prilike u budućnosti, smatra Masnec

Ne propustite

U studiju ePodravina televizije ugostili smo pročelnika Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu, ujedno i voditelja projekta Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji Darka Masneca.

- Oglas -

Izgradnjom strukovnih Centara kompetentnosti, Županija ulaže u visok obrazovni standard učenika i nastavnika te unapređuje strukovno obrazovanje u području elektrotehnike i računalstva.

Stvaranjem ove nove i moderne obrazovne paradigme u strukovnom obrazovanju namjera je, naime, uspješno odgovoriti na zahtjeve tržišta rada, značajno unaprijediti strukovno obrazovanje i pomoći županijskom gospodarstvu.

– Nositelj je Obrtnička škola Koprivnica u suradnji sa Strukovnom školom Đurđevac. Za reformu strukovnoga obrazovanja ovo je ključan korak, jer, osim što je projekt donio novu opremu strukovnim školama, smještajne kapacitete za učenike, u sklopu županijskog Centra kompetentnosti nastavnici stječu nova znanja i kompetencije, on donosi više konkretne prakse za učenike, veću suradnju s poslodavcima te lakši ulazak učenika na tržište rada – kazao je voditelj projektnog tima Darko Masnec u studiju ePodravine.

Centar kompetentnosti
Foto: Ivan Balija
- Oglas -

Ukupna vrijednost projekta je oko 70 milijuna kuna i odnosi se na obje faze projekta, dakle rekonstrukciju i izgradnju školskih zgrada u Koprivnici i Đurđevcu na što otpada oko 40 milijuna kuna, pri čemu Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU sufinancira 30 milijuna kuna, a ostatak Županija. Druga faza projekta je vrijedna oko 30 milijuna kuna i ona se odnosi na razvoj novih strukovnih kurikuluma i nabavu opreme te je većinski financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, dok je 15 posto osigurano iz državnog proračuna.

– Što se prvih rezultata tiče, oni su već vidljivi, a to su dva moderna objekta u Koprivnici i Đurđevcu. Županijskim Centrom kompetentnosti, Koprivnica i Đurđevac postaju mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, a cilj je modernizirati srednje strukovno obrazovanje što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki i uskladiti ga s potrebama tržišta rada te povećati mogućnost zapošljavanja učenika. To će, u konačnici, doprinijeti njihovom ostanku na području naše županije te samim time i omogućiti bolje demografske prilike u budućnosti – kazao je županijski pročelnik Masnec.

Što još donosi projekt Centra kompetentnosti, pogledajte u emisiji.

* Programski sadržaj nastao u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Advertisement -

Najnovije

zapovjednik atj lučko

FOTO General Butorac je prije 32 godine bio u krvavoj akciji na Plitvicama, a danas vrijeme provodi u Molvama i bavi se poljoprivredom: U...

Na današnji dan prije 32 godine poginuo je Josip Jović, tadašnji 22-godišnjak i prva žrtva Domovinskog rata. Bio je to događaj koji je u...
- Advertisement -

Vezane vijesti