Četverostruki križevački ubojica Stjepan Rošker priznao da je kriv

15:03h
0
rosker

090609-rosker4-mKOPRIVNICA, 09. lipnja 2009. (Hina) – Danas je na Županijskom sudu u Koprivnici počelo suđenje četverostrukom ubojici križevčaninu Stjepanu Roškeru (50). Sutkinji Meliti Mioč-Felak Stjepan je rekao da se osjeća krivim za ubojstvo bratića Siniše Roškera (43) te njegove kćerke Jasmine (14), majke Đurđice (63) i Tihomira Matoića (19), dečka Sinišine starije kćerke početkom ožujka ove godine te da mu je žao zbog toga što je učinio..

Prvom ročištu je nazočila Stjepanova supruga Đurđica i kćer Maja, a svjedoci na sudskoj raspravi bili su njegov brat Marijan, susjed i kum Renato Šatvar te susjed Stjepan Konfic. Maja je rekla da otac boluje od depresije i šečerne bolesti te da joj je u telefonskom razgovoru kazao da je pobio petero ljudi i da se vide na groblju. Priznala je da je znala da otac ima pušku i gdje ju drži, no nije to prijavila policiji. Renato Šatvar je sutkinji kazao da se Stjepan do tragičnog događaja ponašao normalno.

090609-rosker-m– Kobnog dana smo radili na građevini kod mene, popio je nekoliko gemišta i ponašao se normalno. Sjećam se da mi je pokazao kopiju ugovora oko kojeg se sporio s tetom Đurđicom i da je dio bio napisan drugačijim rukopisom, odnosno kao da je dopisan. Njega su jako mučili neriješeni imovinsko-pravni odnosi oko međe u vinogradu i sjećam se da je Stjepan kazao da mu rodbina želi oteti i to malo sirotinje koju posjeduje u trenucima teške bolesti i radne nesposobnosti – izjavio je Šatvar.

Dodao je da je Snježana Šatvar, supruga pokojnog Siniše, pobjegla k njemu u kuću kad je Stjepan počeo pucati te da su zvali Tihomira, no on zbog ranjavanja nije mogao izaći iz kuće. Kasnije je zbog težine ozljeda preminuo.

Vrlo sličan iskaz o Stjepanu kao osobi koja se ponašala normalno i ničime nije dala naslutiti da će nekoga ubiti dao je i njegov susjed Stjepan Konfic.

Suđenje Stjepanu Roškeru nastavlja se 1. svibnja, za kada je na Županijskom sudu u Koprivnici zakazana glavna rasprava na kojoj će svjedoćiti i sudski vještaci.