Evačić i Hraščanec predstavili se u Bruxellesu

07:30h
0
Događaj je okupio brojne uglednike

Koprivnički glazbenici Miroslav Evačić i Marin Hraščanec, u utorak, 22. studenog,  održali su koncert u Bruxellesu povodom Poljsko-hrvatske koncertne večeri. Organizatori koncerta bili su Stalno predstavništvo Republike Poljske pri EU, Ured Malopoljske regije te Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu u suradnji s Gradom Koprivnicom.

Ovaj je događaj okupio brojne uglednike, većinom veleposlanike zemalja članica, diplomate iz stalnih predstavništava zemalja članica pri EU, zaposlenike Europskog parlamenta i Europske komisije te predstavnike europskih regija.

Poljsko-hrvatska koncertna večer održana je povodom trenutnog poljskog presjedanja Vijećem Europske unije i u svjetlu ulaska Republike Hrvatske u EU.

Cilj koncerta bio je staviti naglasak na kulturne i povijesne razlike i sličnosti dvaju naroda, te u svrhu nastavka daljnje suradnje ulaskom Hrvatske u EU. Uvodni govor održao je veleposlanik RH pri EU, gosp.  Branko Baričević i veleposlanik Republike Poljske gosp. Jerzy Droždz.

Na veliko oduševljenje brojne publike, Miroslav Evačić i Marin Hraščanec predstavili su se repertoarom u kojem su interpretirali tradicionalne hrvatske napjeve te vlastite pjesme koje su mješavina folk, etno i blues glazbe.

Tekst: koprivnica.hr

čitam...