PRVI NACIONALNI DANI OKUSA

Evo gdje možete po pristupačnoj cijeni razmaziti svoje nepce i okusiti tradicijska jela našeg kraja, počinju Dani okusa hrvatske tradicije

Sljedeći tjedan počinju Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije, točnije trajat će od 15. do 25. studenoga i provodit će se  u više od sto restorana diljem Hrvatske.

10:17h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Sljedeći tjedan počinju Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije, točnije trajat će od 15. do 25. studenoga i provodit će se  u više od sto restorana diljem Hrvatske.


Ova manifestacija će ljubiteljima gastronomije omogućiti da u ugostiteljskim objektima diljem Hrvatske isprobaju tradicionalna jela po promotivnoj cijeni od 75, odnosno 95 kuna, a za tu cijenu moći će te uživati u odabranom slijedu od tri tradicijska jela.

Nosioci standarda Okusi Podravine odnosno Okusi Prigorja su Pivnica Kraluš, Podravska klet, Restoran i pivnica Stari Grad, Restoran Đurđevačka hiža, Lovačka kuća Sokolovac, Seoski turizam Rakić, Restoran Katarza, Sunačno selo i Hotel Zlatan.

– Lokalna gastronomija sa svojim okusima i mirisima, kao dio kulture, baštine, običaja i svakodnevnog života ljudi, sve se izraženije ističe kao nezaobilazna sastavnica turističke ponude. Uz to, uživanje u hrani danas je sve značajniji motiv za putovanje, ali i bitan element ocjene ukupnog doživljaja i zadovoljstva gosta destinacijom – poručuju iz Turističke zajednice Koprivničko-križevačke

Polazeći od navedenih spoznaja, kroz nekoliko proteklih godina u partnerskom odnosu Turističkih zajednica županija i agencije DMK Vall 042 razvijan je projekt Okusi hrvatske tradicije. Projekt se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata umrežavanjem nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije, te sustavnim razvojem novih lokalnih turističkih proizvoda i događanja u području eno-gastronomije i kulture blagovanja u cjelini.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.

Više o projektu možete pronaći na web stranici, a popis objekata s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovih jelovnika ovdje.

 

čitam...