VIZURA GRADA

Evo kako će izgledati Podravkina sedmerokatnica, žaluzine odlaze u povijest, u novim uredima maksimalno će raditi pet osoba, radi se nova fasada

Tijekom lipnja predviđeno je pokretanje natječaja za izbor izvođača radova koji će provesti planiranu rekonstrukciju i modernizaciju poslovne zgrade s ciljem da ona bude izvedena u roku od šest do osam mjeseci.

12:25h
0
x fe cb ea aea fbc
Foto: Podravka.hr

Podravkina sedmerokatnica uskoro će u rekonstrukciju. Riječ je o još jednom projektu koji se planira već dugi niz godina, a koji će promijeniti vizuru grada Koprivnice. Stvari su se s mrtve točke pomaknule u petak kada je Nadzorni odbor Podravke dao suglasnost Upravi za modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici.

Upravna zgrada u Starčevićevoj ulici građena je krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća te praktički od tada nije obnavljana.

Trenutno je u izradi plan premještaja zaposlenika iz poslovne zgrade na druge lokacije u Koprivnici što će omogućiti da se svi poslovni procesi tijekom obnove zgrade neometano odvijaju te da se sve poslovne aktivnosti izvršavaju u punom opsegu i na vrijeme.

Tijekom lipnja predviđeno je pokretanje natječaja za izbor izvođača radova koji će provesti planiranu rekonstrukciju i modernizaciju poslovne zgrade s ciljem da to bude izvedeno na troškovno optimalnoj razini uz predviđeno trajanje radova od šest do osam mjeseci.

Navedeni projekt rekonstrukcije i modernizacije poslovne zgrade uključuje rekonstrukciju i modernizaciju informatičke infrastrukture, povećanje energetske učinkovitosti sa sadašnjeg razreda D na razred A za poslovnu zgradu te povećanje energetske učinkovitosti sa sadašnjeg razreda E na razred B za restoran.

Da bi se to učinilo potrebno je ugraditi jednostruku fasadu s toplinskom izolacijom,
standardizaciju uredskih prostora gdje je planirano da najveći ured može osigurati adekvatan prostor za maksimalno četiri do pet osoba, rekonstrukciju vodovodne, kanalizacijske i ostale infrastrukture, rekonstrukciju parkirališta i okoliša.

Rekonstrukcijom poslovne zgrade unaprijedit će se energetska učinkovitost, korporativna i informacijska sigurnost sustava te osigurati odgovarajuće uvjete za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane norme te odgovarati novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije uzrokovane koronavirusom, pojasnili su iz koprivničke kompanije.

Rekonstrukciju i modernizaciju poslovne zgrade želi se provesti u postojećim gabaritima. Posebno će se voditi računa da se prilikom rekonstrukcije i modernizacije poslovne zgrade sačuva kulturna baština i svi primjerci naivne umjetnosti na postojećoj lokaciji.

– Planiranim zahvatom, odnosno završetkom rekonstrukcije, povećat će se i broj radnih mjesta što će omogućiti preseljenje zaposlenika koji su trenutno izdvojeni na nekim drugim lokacijama u Koprivnici – pojasnili su iz koprivničke kompanije.

Rekonstrukcija zgrade neće zahtijevati nikakve kredite i nova zaduženja već će se financirati iz redovnog poslovanja Podravke, poručili su iz prehrambene kompanije.

Foto: Podravka.hr