neke išta, neke ništa

Evo kakve su uskrsnice podravsko-prigorske tvrtke isplatile svojim djelatnicima

Neke od njih su unatoč sve većoj krizi zbog COVID-a 19 odlučile ne štedjeti na uskrsnicama.

11:50h
0
Ilustracija uskrsnica

Kao što je to već običaj, povodom Uskrsa mnoge tvrtke dodatno nagrađuju zaposlenike bonusima, novcem i raznim darovima. Iznimka nisu ni tvrtke iz Podravine i Prigorja, a neke od njih su unatoč sve većoj krizi zbog bolesti COVID-19 odlučile ne štedjeti na uskrsnicama.

Tako je KTC  za svojih 1460 djelatnika isplatio uskrsnice u vrijednosti 1000 kuna, a uz to je svaki od njih dobio i poklon paket koji sadrži šunku, jaja i hren.

Tvrtka Cemix Croatia, nažalost, nije svojim zaposlenicima isplatila uskrsnice. Oni su svi, kao i svake godine do sada, primili prigodan dar povodom Uskrsa: šunku – rekli su nam iz tvrtke.

Za nagrađivanje radnika odlučili su se u Hartmannu.

– Uz isplatu redovne plaće za mjesec ožujak, Hartmann je svojim zaposlenicima isplatio i uskrsnicu u iznosu od 500 kuna. Također su tu su i prigodni pokloni za zaposlenike. Uprava Hartmanna također je odlučila nagraditi sve svoje zaposlenike za predan rad, lojalnost i poseban angažman. U planu je i isplata stimulativnog djela u iznosu između 2.000 do 3.000 kuna neto, ovisno o rezultatima poslovanja u prvom kvartalu 2021. godine – kažu iz tvrtke.

Tijekom ove godine, isplatit će se i naknada za godišnji odmor u iznosu od 1.200 kuna, božićnica u iznosu od 800 kuna, isplata stimulativnog djela ovisno o rezultatima poslovanja krajem godine, dar u naravi u iznosu od 600 kuna, dar za dijete u iznosu od 600 kuna.

– Također nastavljamo i s financiranjem toplih obroka za naše zaposlenike, jednokratnim darom za rođenje djeteta u iznosu od 3.000 kuna i financiranjem dopunskog zdravstvenog osiguranja – kažu iz Hartmanna.

U grupi Podravka isplaćena je uskrsnica 600 kuna u naravi.

Ipak, neće sve tvrtke nagraditi radnike povodom Uskrsa. Iz Carlsberga su nam rekli kako uskrsnica nije jedan od dodataka koji isplaćuju, no tijekom godine brinu za svoje zaposlenike i nagrađuju iz raznim bonusima, a to su nastavili raditi i u ovo pandemijsko vrijeme.

– Radimo sve što možemo da zaposlenike nagradimo za njihov predan rad. Tako su na primjer naši zaposlenici na kraju prošle godine bili nagrađeni božićnicom u punom iznosu od 2.500 kuna. Uz to, zaposlenici s djecom mlađom od 14 godina dobili su i dar za djecu u iznosu od 600 kuna. U Carlsbergu smo i dalje fokusirani na bonuse vezane za rezultate (odnosno na radnu učinkovitost radnika i kompanije za definirani period) – poručuju iz Carlsberga.