Unutarstranački izbori u SDP-u

Evo što podravsko-prigorski političari misle o Milanovićevoj pobjedi

11:35h
0
Zoran Milanović // Foto: Mario Kos

Komadina je odnio pobjedu u Koprivnici i Križevcima, dok je Đurđevac povjerenje dao Milanoviću.

Zoran Milanović je na jučerašnjim unutarstranačkim izborima uvjerljivo pobijedio Zlatka Komadinu i četvrti put postao predsjednik SDP-a.

Milanović je dobio 60 posto glasova, a pobjedu je odnio i u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje je osvojio 505 glasova, a njegov protukandidat 400.

No Koprivnica je glasala za Komadinu, kojega podržavaju i gradonačelnica Vesna Želježnjak i njen zamjenik Mišel Jakšić.

Prema još uvijek neslužbenim rezultatima, Komadina je u Koprivnici dobio 156, a Milanović 117 glasova.

Pobijedio je i u Križevcima dobivši 118 glasova, dok je Milanović dobio 48 glasova.  Đurđevac je pak svoje povjerenje dao Milanoviću.

Od oko 1500 članova županijskog SDP-a, glasalo je njih 905, što je prema riječima Milivoja Androlića, šefa županijskog SDP-a, velika izlaznost.

-Izuzetno sam zadovoljan pobjedom Milanovića, što pokazuje da je SDP stabilna stranka i svi poslovi i projekti koje smo započeli idu dalje. Ovo je samo dokaz da su članovi valorizirali posao Zorana Milanovića koji je kao premijer preokrenuo negativan trend i bio osoba koja vodi Hrvatsku iz recesije. I dalje imamo snažan i stabilan SDP i nema promjene pravca – kaže Androlić.

Vesna Želježnjak, gradonačelnica Koprivnice kaže da je u gradu rezultat očekivan.

– Čestitam pobjedničkom timu, pokazali smo da smo demokratska stranka. Nadam se još boljoj suradnji i vjerujem da ćemo biti još bolja stranka. Sada se okrećemo lokalnim izborima, gdje želimo ostvariti bolji rezultat u pojednim općinama – kaže ona.

Koprivnički dogradonačelnik Mišel Jakšić čestitao je obojici kandidata na ostvarenim rezultatima i zaželio im puno uspjeha.

– Drago nam je što nas članstvo koprivničkog SDP-a prati – zaključio je on.

Ivan Majdak, predsjednik križevačkog SDP-a izrazio je svoje zadovoljstvo Milanovićevom pobjedom.

– Zadovoljan sam i načinom na koji su izbori provedeni. Iako je bilo i malo teže retorike, ovi su izbori dokaz da je SDP najedmokratskija stranka u Hrvatskoj. Predsjednika imamo i vrijeme je da krenemo dalje. Pred nama su sada lokalni izbori – zaključuje Majdak.