Košta 150.000 kuna

Evo što vas očekuje na otvorenju koprivničkog klizališta

17:00h
0
Koprivničko klizalište // Foto: Arhiva
Koprivničko klizalište // Foto: ePodravina.hr

U subotu će po prvi puta koprivnički Zrinski trg ukrasiti skulpture od leda, koje će izrađivati Dražen Kuharović, kipar iz Koprivnice.

Službeno otvaranje već 13. po redu klizališne sezone u Koprivnici, održat će se sutra, u četvrtak, s početkom u 18 sati.


Ledenu atmosferu u gradskom središtu nastojat će zagrijati Podravka koja priprema degustaciju novih juha, a blagdanskom ozračju izvođenjem božićnih napjeva doprinijet će zbor Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, ispred Podravske hiže.

Renato Labazan, direktor Turističke zajednice Koprivnice pozvao je sve građane da dođu na otvorenje i uživaju u novoj sezoni klizanja.

Projekt klizalište, prema riječima Labazana, ove godine košta oko 150.000 kuna, a sponzor je kao i lani koprivnički Belupo te grad Koprivnica koji financira temelje.

– Cijena najma klizaljki nije se mijenjala i košta pet kuna,  a tko ima svoje, zbog evidencije, platiti će kunu – kaže Labazan.

Za vrtićarce i osnovnoškolce bit će organizirana škola klizanja, a osim Koprivničanaca, klizati uče i križevački osnovci.

Klizalište u središtu grada bit će otvoreno svaki dan od 12 do 20, subotom od 10 do 21, a nedjeljom od 12 do 21 sati.

U subotu će po prvi puta koprivnički Zrinski trg ukrasiti skulpture od leda, koje će izrađivati koprivnički kipar Dražen Kuharović.

A osim mogućnosti klizanja, posjetitelji mogu uživati i u sadržajima Božićnog sajma kojeg organizira Turistička zajednica grada.

Na  sajmu  će se povremeno organizirati i zabavni sadržaji pa će tako nastupati Pjevački zbor kluba za starije Mariške i Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka, koji će začiniti blagdansko ozračje.

čitam...