HDZ i SDP otkrili sve kandidate

Evo tko će se od lokalnih političara diljem Podravine i Prigorja boriti za saborsku fotelju

13:00h
0
Tomislav Tolušić (HDZ) i Branko Hrg (HSS) // Foto: VPZ.hr; ePodravina.hr
Tomislav Tolušić (HDZ) i Branko Hrg (nezavisni kandidat) // Foto: VPZ.hr; ePodravina.hr

HDZ je u subotu nakon dugih sastančenja, izmjena i krojenja listi imenima koje bi im donijele najbolje rezultate, konačno odnio svoje izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu i sada su poznati svi kandidati koji stižu iz dviju najvećih hrvatskih stranaka.

U II. izbornoj jedinici, u koju spada Koprivničko-križevačka županija, nositelj HDZ-ove liste je europarlamentarka Ivana Maletić, tik do nje je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, treće mjesto zauzima Zlatko Hasanbegović, a četvrti je nezavisni kandidat, križevački gradonačelnik Branko Hrg. Iz Koprivničko-križevačke županije na listi će se pronaći još Darko Sobota, šef županijskog HDZ-a  i Damir Felak.

Na današnjoj predaji lista bio je i bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg, koji je kandidiran u II. Izbornoj jedinici.

– Na listi sam na kojoj sam bio i na prošlim izborima, držim taj pravac i dalje jer smatram da je to dobra lista, da je ovo dobra priča, da ćemo pobijediti na izborima i da ću dati svoj doprinos toj pobjedi – kazao je Hrg.

Narodnu koaliciju SDP-HSS-HNS-HSU u drugoj izbornoj jedinici predstavljati će na prvom mjestu Gordan Maras (SDP), drugi je Stjepan Kožić (HSS), treći Vedran Babić (SDP), a nakon njega pristižu Kažimir Varda i Gordana Sobol (SDP). Koprivničko-križevačku županiju predstavljat će još Milivoj Androlić (SDP), povjerenik županijskog SDP-a na šestom mjestu, Novigradski načelnik Mladen Mađer (HSS) na 10. mjestu i Dražen Pros (SDP) kao 11. na listi.

U IIIizbornoj jedinici u koju spada grad Ludbreg, nositelj liste ispred HDZ-a biti će Žarko Tušek, drugi je Anđelko Stričak, a treći Darko Horvat. Na četvrtom mjestu našao se Josip Križanić, a Sunčana Glavak koja je kotirala dosta visoko završila je tek na petom mjestu.

Listu Narodne koalicije u istoj izbornoj jedinici predvodit će Siniša Hajdaš Dončić, drugi je HNS-ov Varaždinski župan Predrag Štromar, a slijede ga Stjepan Kovač, Matija Posavec i Mario Habek.

U IV. izbornoj jedinici u koju spada općina Pitomača, listu HDZ-a predvodit će Miroslav Tuđman, slijedi ga Ivan Anušić, a bivši Virovitički župan te bivši ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić je na trećem mjestu. Iza njega su Vlatko Kopić te Josip Đakić iz Pitomače. Na listi su i Vesna Bedeković iz Pitomače na 10. mjestu te Igor Fazekaš iz Slatine na 13. mjestu.

Listu Narodne koalicije u toj izbornoj jedinici redom predstavljaju Domagoj Hajduković kao nositelj te Ivan Vrdoljak, Ana-Marija Petin, Tomislav Žagar i Damir Tomić.

 

 

čitam...