martinje v starom gradu

Evo tko će uživati u romantičnoj večeri i martinjskom obredu u Restoranu i pivnici Stari grad

19:30h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Turistička zajednica Grada Đurđevca i Restoran i pivnica Stari grad pozivaju Vas na Martinje v Starom gradu 8., 9. i 15 studenog s početkom u 20 sati u utvrdi Stari grad.

U suradnji s ovim fantastičnim restoranom dogovorili smo da poklanjamo večeru za dvoje jednoj sretnoj osobi, a nakon kratke, ali slatke igre, imamo i dobitinika.

Njegovo ime je Dino Lukić, koji će na večeru u subotu 9. studenog.

Dino, uzmi osobnu iskaznicu, +1 osobu i dođi u subotu do 20 sati u Stari grad. 

Imat će prilike sudjelovati u Martinju v Starom gradu kada stižu martinjski meštri i biškupi ispoštovati Martinjske običaje.

Martinjski običaji i obnašanje tradicije po Križevačkim štatutima i Koprivničkim regulama u veselim društvima po vinogradima i ugostiteljskim objektima u našem kraju imaju dugu povijest. Biškupi po jedinstvenom ritualu krste mošt u vino i vlasniku izdaju krsni list kao dokaznicu da je poganin mošt preveden u finu vinsku kapljicu koja se bude rado pila.

Na Martinjskim večerima goste će zabavljati i rasplesati Tamburaški sastav Dravski pajdaši. Doživljaju će zasigurno doprinijeti i kostimirani članovi Udruge sv. Juraj. Osim puno smijeha, zabave i pjesme posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi te dobroj kapljici naših vinara.

Svi oni koji nisu ovog puta osvojili nagradu, a žele ići na Martinje u Stari grad mogu svoj stol rezervirati na broj tel. 091/620 32 94 ili na mail info@stari-grad-djurdjevac.hr.

čitam...