19.6 C
Koprivnica
Petak, 24. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Maksimalan broj policije na cesti

Evo kako je završila policijska vikend akcija pojačanog nadzora prometa
E

Ne propustite

Čak 25 vozača je zatečeno kako vozi pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija utvrđena je u subotu u 22.45 sati u Ulici kralja Zvonimira u Reki.

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, sa subote na nedjelju, od 22 do 6 sati, policija je provela pojačani nadzor prometa.

Ova se preventivna aktivnost provodila uz kontinuiranu prisutnost maksimalnog broja policijskih službenika i tehnike, a utvrđeno je čak 65 prometnih prekršaja.

Posebna je pozornost bila posvećena nadzoru upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, brzine kretanja i korištenja sigurnosnog pojasa.

Čak 25 vozača je zatečeno kako vozi pod utjecajem alkohola. Njih sedmero upravljalo je s koncentracijama od 0,50 do 1 promila alkohola u organizmu, od 1 do 1,50 promila njih 13 te iznad 1,50 promila pet vozača.

Najveća koncentracija utvrđena je u subotu u 22.45 sati u Ulici kralja Zvonimira u Reki.

Vozač (22) upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,17 promila. Bio je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.

Utvrđeno je i pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, a sedmero je vozača upravljalo vozilima noću bez upaljenih svjetla, bilo je šest slučajeva upravljanja tehnički neispravnim vozilima, jednom je vozaču istekla prometna dozvola, jedan je vozio prije stjecanja prava, jedan upravljao vozilom za vrijeme zabrane, a ostalih je prekršaja bilo 19.

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bila su smještena dva vozača, dok su njih četiri uhićena. Provedena su tri žurna prekršajna postupka, te su tri vozača predana na izdržavanje izrečenih kazni u zatvor u Bjelovaru.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke najavljuju da će i u predstojećem razdoblju provoditi ciljane nadzore prometa, u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jutro stiže brzo

U nedjelju spavamo sat kraće, pripazite na promjene pri potrošnji struje i pogledajte koliko ćemo godina još pomicati kazaljke na satovima

Ljetno računanje vremena ove godine počinje u nedjelju, 26. ožujka. Kazaljke će u 2 sata skočiti jedan sat naprijed....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti