Glas o podravskim vinima došao i do Amerike

09:04h
0

Nakon završene posjete stranih novinara iz cijelog svijeta našim vinarima, dolaze nam pozitivne reakcije iz svijeta. Tako je primjerice Lisa Carley iz SAD-a koja piše za Examiner napisala kolumnu pod naslovom „U posjeti vinskoj Hrvatskoj: Đurđevačka vinska cesta i srednjovjekovna Hrvatska“. Osim što je amerikancima ukratko približila Legendu o Picokima, pisala je o Đurđevačkoj vinskoj cesti koja je nedugo tek otvorena. Tako se i osvrnula na neke od vinara na vinskoj cesti, posebice na gospodina Marijana Matočeca i Đuru Šipeka, te između ostalog i napisala da su: „vlasnici i osoblje u obje vinarije vrlo su srdačni i željni podijeliti svoje vino i znanje“.

U članku su posebice naglašene sorte koje je gospođa Lisa Carley kušala za vrijeme posjete našim vinarima od kojih je istaknula Chardonnay, Sauvignon, Pinot i Kerner te im dala jako dobre kritike.

Turistička zajednica KKŽ u suradnji s Turističkom zajednicom grada Đurđevca, koje su bili domaćini stranim novinarima, organizacijom takvih posjeta nastoje pomoći promociji vinara i vinogradara s područja Koprivničko-križevačke županije, te kvalitetnih vina podravskog kraja. Stoga raduju pozitivno intonirani članci i reakcije koji opravdavaju uloženi trud u organizaciju ovakvih posjeta i promicanje turističke ponude KKŽ.

www.examiner.com