Koncert: D Strings Trio u Domu mladih

14:10h
0
D Strings Trio u Domu mladih

Glazbena mladež Koprivnica ponovo će iznenaditi i razveseliti Koprivničance glazbenom poslasticom koja dolazi u obliku banda D Strings trio. D Strings trio čine vrhunski akademski muzičari: DORIS KARAMATIĆ-harfa, SAŠA ŠPOLJAR- kontrabas, STANISLAV MUŠKINJA-bubnjevi, a sviraju glazbu bandova koji su ostavili neizbrisiv pečat u glazbi poznatoj pod imenom heavy metal poput Metalice, Nirvane, AC/DC, Black Sabath.

To su instrumentalne obrade nekih od antologijskih pjesama izvedene na klasičnim-akustičnim instrumentima. Band to čini tako što harfu pretvara u vokal i melodijske linije, uz zaraznu ritam sekciju kontrabasa i udaraljki. Kombinacija zvuči iznimno svježe, novo, neobično, gotovo revolucionarno za hrvatsku glazbenu scenu, a prvenstveno originalno.

Band je uspio pomiriti naizgled nepomirljiv, metal i jazz, klasiku i metal, pop-rock i metal… sve to postaje glazba koju ćemo prepoznati kao- D Strings trio.

Ovaj zanimljiv glazbeni događaj zbiti će se u četvrtak, 08.10.2009. s početkom u 20,00 h u Domu mladih Koprivnica. Triu će se na pozornici koprivničkog Doma mladih pridružiti i poznati gitarist Neno Kos. Ulaz je besplatan.