Koprivnica prva u Hrvatskoj dobila rikše

20:27h
0

090717-rikse-mPrvi u Hrvatskoj, Koprivničanci se od danas mogu voziti u rikšama. Dva takva prijevozna sredstva osigurale su im Carlsberg Croatia pivovara i gradska uprava, a moči će ih koristit svakodnevno do listopada od 14 do 19 sati u tjednu te subotom od devet do 24 sata i nedjeljom između devet i 19 sati.

– Koprivničanci od danas mogu birati besplatno se voziti, ili da ih se besplatno vozi. Rikše će prometovati na području grada, svatko ih može naručiti pozivom na brojeve mobitela 098/849-83-97 ili 098/849-83-98 ili ih zaustaviti na cesti, a voziti će ih studenti i tako si zaraditi novac za studij. Prvih mjesec dana prijevoz će biti besplatan, nakon toga će polazak koštat pet kuna, a konačna cijena prijevoza ovisit će o trajanju prijevoza – rekao je koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić.

090717-rikse-m– Za nas su ovaj i slični projekti društveno odgovorno poslovanje usmjereno na zaštitu okoliša te nastojanje da što više sudjelujemo u razvoju grada u kojem poslujemo. Carlsberg Croatia je ekološki odgovorna kompanija i zato je, po uzoru na neke svjetske metropole, Koprivnici ustupila dvije rikše – rekao je direktor Proizvodnje Carlsberga Croatia Vlado Sobota i naglasio kako je ovaj projekt ujedno i dio akcije pivovare pod nazivom «Nemoj piti i voziti».

Kako smo neslužbeno doznali, jedna rikša je koprivničku pivovaru koštala 16 tisuća kuna.