KOLUMNA: Plinska kriza rješava ljubavne probleme

16:50h
0
autor solo korpivnicanka

Putin šarafi

putin-plinska-krizaTaman se naviknem na financijsku krizu, kad evo plinske krize! Tamo neki Putin u Bogu iza nogu Rusiji sjeti se jedan dan malo zavrnuti pipe pa nek nam bude nova kriza! Tom Putinu je sigurno dosadno u životu, nema pametnijeg posla pa šarafi.
– Hebem ti ta krizna vremena, kaže mi prijateljica Dorica na subotnjoj špici u Kaktusu, da ih hebem, doda.
– Zašto baš mi živimo u takvim glupim uvjetima, pita me i radi face kao da se ta plinska kriza uvelike odražava na njen život, a govori prilično glasno da ju čuje cijeli birc pa da ostavi dojam pametnjakovićke.
– Ne znam Dora, glupa sam što se toga tiče, kratko odgovaram, na što ona počne raditi grimase kao da ju netko pika u desno oko, a glavu okreće ko da ju muče tikovi i nije baš skroz normalna. Isprva blejim u nju i mislim da ju ova plinska kriza uistinu pogađa, kad skužim da stol do nas sjedi njena jedina, velika, najljepša i najgluplja ljubav sa svojim još glupljim prijateljima, takozvanim gradskim facama.

Ljepotanu je zima

Hm da, nije mi rekla da je tu da ju ne bi počela lupati u rame, plaziti jezik, dahtati ili obavljati slične radnje koje imam običaj raditi kad vidim gospodina Ljepotana. Ovaj se put suzdržavam, kad stiže “nemam srama” Gabrijelica i sjeda ravno za stol k njima, a nama usput namigne.
– Bok dečki, kak ste, pita i zamahuje s dugom plavom kosom koja u potpunosti opravdava njen status “ne kužim od prve.” Ljepotan i ekipa gradskih faca zbunjeno se gledaju, jer nije običaj da se u Kaktusu sjeda nekome za stol, a kamoli takvim frajerima.
– Ma dobro smo, jedino je malo sranje na poslu, kaže jedan, kad se javi Ljepotan i sav jadan konstatira da mu je zima u uredu jer im je plin na minumumu. – Aaaa, strahovito otvarajući usta reče Gaby, nama je super, nemamo takvih problema. Tijekom ovog duboko intelektualnog razgovora Doričine se uši pretvaraju u slonovske, a glava joj opasno visi na desno, sve dok nije počela kašljati jer je u silnom zanosu zaboravila izvaditi čik iz usta. Ljepotan se u tom filmskom trenutku okreće prema njoj, pita je li dobro i prilično ju opali po leđima, a ona mu sva crvena u faci odgovara da joj je je super na poslu i ono, totalno vruće, jedva diše.

Vlatka Pokos savjetuje

090120-welness1-mFace jednoglasno konstatiraju da bi njima dobro došle ovakve tri cure pa da ih malo zagriju, jer ova kriza opasno nagriza.
– Joj dečki, baš mi je bed, ali ovih smo dana ono, totalno, ful zauzete, gradimo karijere i radimo na svom izgledu. Stalno smo na bazenima, plivamo sve stilove, a poslije idemo u novootvoreni Centar za vitku liniju, na Dorino zaprepaštenje reče Gaby i prekriži noge u stilu Sharon Stone. Frajeri zbunjeno klimaju glavama, a Ljepotan važno pita: -Jel to centar koji je otvorila Vlatka Pokos? Čitao sam u novinama. – Da, cure i ja smo bile, dobile smo posebne pozivnice, a Vlatka nam je dala nekoliko modnih savjeta. Iako, ne sviđa mi se njen stil “gledajte mi u sise i noge, a ne slušajte što pričam”, kaže dekoltirana Gaby u mini suknji i još jednom zabaci s kosom. – Pa dobro koji je tebi k….- vidno živcana Dora viče na ponosnu Gabycu nakon što je sjela za naš stol. Ljepotan se diže, stavlja svoj lacoste šal, dok nas sve omamljuje miris parfema, u sebi pretpostavljam Axa od čokolade.
– Bok cure, vidimo se onda na bazenima, reče i gleda u Doricu. – Može, tamo smo utorkom od 18 do 20 i subotom od 17 do 19. Ako nas odmah ne uočite, vjerojatno smo okružene s dosadnim tipovima pa ih samo zamolite da si malo otplivaju, mi smo u sredini, u hipu izusti Gaby.
Dora u šoku jedino uspije izreći: – Hebem ti, moram po novi badić i upisati se na aerobic. Joj, hvala ti Bože na ovoj plinskoj krizi, totalno je super, zaključuje.