Ovog vikenda Koprivnicom vladaju kralj, vitezovi, gutači vatre …

13:39h
0
renesansni

090901-renesansni3-mU središtu Koprivnice i gradskim bedemima ovog će vikenda biti održan 4. Renesansni festival. Kralj i njegova garda, vitezovi, haramije, gutači vatre, kovači … zagospodarit će Koprivnicom već u četvrtak navečer u 20 sati, za kada je najavljeno otvaranje izložbe «Kovači u Koprivnici». Središnji događaj sajma srednjovjekovne kulture, obrta i gastronomije bit će u subotu u 12 sati, kada na gradske bedeme dolazi kralj kako bi Gradskom socu uručio Povelju, najavio je direktor Turističke zajednice Koprivnice Renato Labazan te dodao koji će još sadržaji biti najzanimljiviji:

090901-renesansni4-m– Subotnje spaljivanje coprnice i noćni napad viteza na gradsku utvrdu, koju će braniti gradski mušketiri i haramije, bit će vrlo atraktivni, ali ne treba propustiti ni nastup gutača vatre te drugih umjetnika. Napad smo radi sigurnosti i lakšeg praćenja premjestili, a gledatelji će vidjeti kako su se nekada uz pomoć vatrenih kugli i strijela, ovnovima i drugim oružjem osvajale utvrde. Vidjet će i borbe vitezova, a pošto vjerujemo da će biti oduševljeni ponovit ćemo napad na Koprivnicu u nedjelju od 17 sati.

090901-renesansni-mPredsjednik gradske Turističke zajednice Dragutin Jeđud naglasio je da je 4. Renesansni festival proširen većim brojem kula i mostova preko opkopa te s više ugostiteljske ponude i zabavnih sadržaja:

– Imat ćemo oko 550 kostimiranih sudionika, od kojih su većina volonteri, što je stotinjak više nego prošle godine, šest viteških skupina te brojnih drugih udruga. Dogovorili smo dolazak zabavljača iz Svetog Ivana Zeline, Šibenika, Karlovca, Marije Bistrice, Ludbrega i drugih hrvatskih gradova te zabavljača iz Italije, Slovačke, Slovenije i Mađarske – nabrojao je Jeđud.

Održavanje 4. Renesansnog festivala gradsku Turističku zajednicu košta između 250 i 300 tisuća kuna.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW