KOLUMNA: Savjet dečkima kako zbariti curu

18:08h
0
autor solo korpivnicanka

flirt2Nedostižne Koprivničanke

Pitala su me dva najbolja frenda na koji način da “zbare” curu koja im se sviđa. Već dugo nisu imali nikakvog uspjeha i kažu da imaju osjećaj da su Koprivničanke ili nedostižne ili umišljene. Vani se drže visoko,zbigecane su i uglavnom se druže samo s curama jer dečki ih valjda nisu dostojni. Mislim u sebi da nemaju oni pojma da su cure uvijek s curama jer im se čini da su dečki od njih definitivno odustali i da im je dovoljna piva, šank i muzika, a cura bi kraj njih predstavljala samo smetnju. A nije ni čudo da to mislim jer ne pokazuju ama baš nikakvo zanimanje za ženski rod, kao da su naučili živjeti bez nas, a kad stisnu godine, onda ce naći neku mirnu i dobru curu, oženiti ju i end of story.
Pitam ih kad su zadnji put uopće prišli curi. A pitam iz razloga jer su se dečki pretvorili u mimoze koje stoje za šankom s dečkima, drmaju s guzicama, piju cugice i da, gledaju cure, ali na način da one ne bi ni u ludom snu skužile da ih gledaju i čekaju da im neka odvažna priđe, a nadaju se da će ta biti baš po njihovoj mjeri.

Tipična muško – ženska priča

– Kako to misliš prišli, pa ja primim koju za dupe ovak usput, u prolazu, ili joj namigavam izdaleka, veli mi Đumba.
– Ma vi ste se cure pretvorile u dečke, vi nama prilazite pa zašto bi mi vama, a i strah nas je jer par su puta prema meni bile stvarno grozne, otpile me u sekundi i to u stilu ajde mali, prošeći malo. Nije baš dobar osjećaj, jada se Bero.
I eto ti njih, nije dobar osjećaj – tipično muška priča, ostavila me i više ni zbog jedne neću toliko patiti. Mene su ostavili i otpilili sto puta i spremna sam na još toliko, da bi našla onog zbog kojeg su se isplatile sve suze i slomljena srca i koji će zaliječiti sve rane. Jer i Marquez je rekao da Bog možda želi da upoznaš mnogo pogrešnih ljudi prije nego što upoznaš pravog.
– E pa možda joj nisi prišao na pravi način, možda ti je bila bezveze spika, a i najgluplje je čekati da ti netko priđe. Uostalom, normalno da mi prilazimo vama, kad vi ne prilazite nama. Kad čekaš, taj netko ti pred očima ode iz života jer vam nisi dao priliku, a možda ste stvoreni jedno za drugo, samo je netko trebao učiniti nešto da vam se putevi spoje, odgovaram.
– Ma da, samo ne da se nama biti prvi pa pojesti govno. Jel ima neki recept na koji sve cure padaju, pita me Bero.
– Nije uopće loše da koji puta doživite neuspjeh. To je sasvim prirodno i normalno je da nisu svi za svakoga i ponekad šta god rekao i uradio, ako nema onog nečeg između vas, ništa ne pomaže. I nije neuspjeh doživjeti neuspjeh, već je neuspjeh uopće ne probati, kažem.

flirt

Ona dobra stara spika

Razmišljam o idelalnoj spiki koja bi upalila kod svake cure, ozbiljnoj, s malo humora, puno šaljivih dosjetki, šačicom šarma, dozom romantike i žličicom komplimenata. I da, znam što bi upalilo kod mene, upalila bi najobičnija priča, ona koju nisam čula od osmog razreda osnovne škole, kad su dečki još imali muda i boljela ih je briga za neuspjehe. Jednostavno su krenuli dalje.
– Ajde više, koja je to spika, da čujemo, isčekuju ova dvojica odgovor na svoje životne probleme.
Pomišljam kako su uzalud sva iskustva, tuđe priče i savjeti, proučavanje literature i sva ta sranja. Što se dogada s današnjim tipovima, gdje su „normalni decki”??? Nestali!! I to ne samo iz Hrvatske nego iz cijele kugle zemaljske! Sve je otišlo k vragu! I društvo i općeljudske vrijednosti i kultura, da ne govorim o politici, a kako onda ne bi i tipovi, a s njima i mi!
– E dragi moji, kod svake vam cure pali najobičnija priča s kojoj joj možete prići. Kao prvo, približite joj se i recite bok. Kao drugo, recite joj da ju promatrate cijelu večer ili već neko vrijeme ili recite onu dobru staru kako vam se čini da se odnekud znate ili samo da vam je simpa pa bi bilo dobro da se upoznate. E zatim joj pružite ruku, recite svoje ime, zagonetno se smješkajte (prije uvježbati pred ogledalom) i pitajte ju što će popiti, jer baš ste na putu za šank. Priča će dalje, ako ste oboje zainteresirati, krenuti sama od sebe i naći ćete nešto zajedničko, ako ništa drugo, ljude koje oboje znate, jer ipak se radnja događa u Koprivnici. I vjerujte, na ovu spiku, ako izgledate iole normalno, ako niste mrtvi pijani ili polugoli, pada svaka cura, objašnjavam.
Vidim da dvojica budućih osvajača duboko razmišljaju i kažu da su već i zaboravili na takva barenja, ali obećavaju probati.
E pa toplo se nadam da hoće, jer uvjerena sam da bi svaka Koprivničanka opala na rit, ko Janica dok je još skijala, da joj priđe normalan tip s još normalnijom spikom, zato dečki, krenite napokon!