SKAVILLE – international music festival

12:39h
0
090715-skaville1-m

U cilju jačanja glazbene scene, turističke ponude u Hrvatskoj, razvijanja alternativne kulture i promoviranja jednog od žanra koji je još uvijek nepravedno podcijenjen, udruga K.V.A.R.K i Klub kulture iz Križevaca odlučili su 2007. godine krenuti sa organizacijom prvog međunarodnog glazbenog festivala koji bi svoju pozornost usmjerio na jedan oblik glazbe – SKA. Već sljedeće 2008. godine, udruga K.V.A.R.K. stupila je u partnerstvo sa udrugom Maslina sa otoka Krka gdje je održan 2. Skaville Festival koji je nadmašio sva očekivanja organizatora i privukao više od 1200 posjetitelja.

MARKETING EPODRAVINA.HR

090715-skaville-mPitate se što je ska? Ska je oblik jamajkanske glazbe koji spaja elemente mente, calypsa, američkog jazza te rhytm ‘n’ bluesa. Ska je ritam. Ska je ljubav na prvo slušanje.

Punoća zvuka izražena kroz mnoštvo karakterističnih instrumenata poput trube, trombona, saksofona, klavijatura i dr. čini ska glazbu moćnom, zaraznom i izražajnom mješavinom predivnih plesnih melodija.

Cilj Skaville Festivala je proširiti ska melodije diljem Hrvatske i jugozapadne Europe (područje ex Jugoslavije / Balkan), povećati popularnost i značaj ska bendova te pružiti istinsko zadovoljstvo svim fanovima ska glazbe da uživaju tih par dana u godini u idealnim uvjetima.

Još jedan od ciljeva festivala je svake godine biti originalan, inovativan i ekskluzivan te dovoditi bendove koji po prvi puta posjećuju Hrvatsku, biti dosljedan te dovoditi bendove koji svojim stavovima, pjesmama i djelovanjem propagiraju antirasističke, antifašističke, ekološke i ine ciljeve za kojima vapi današnji moderni svijet zagubljen u raljama konzumerizma i divljačkog kapitalizma.

Ovogodišnji festivalski program donosi deset ska bendova sa područja cijele Europe koji će svirati u dva dana festivala.

U petak, 24.07. svirati će:

BEETANTONE
POSTOLAR TRIPPER
MR. T-BONE & YOUNG LIONS
TALCO
LA GOSSA SORDA

U subotu, 25.07. svirati će:

CIRKUS
LOST PROPELLEROS
LES 100 GRAMMES DE TETES
DESKARATS
SKARFACE

Svi soundsystemi će pržiti svoju glazbu oba dana.

Festival će se, kao i prethodne godine, održati na otoku Krku u uvali Voz ( uvala podno Krčkog mosta ).

SKAVILLE je udaljen od Rijeke svega 25 min vožnje te povezan Krčkim mostom. Lokacija festivala je idealna za skoro sve posjetitelje jer je prometno povezana sa Italijom, Slovenijom (autocesta Ljubljana-Rijeka /2-3h ) te sa unutrašnjosti Hrvatske (autocesta Zagreb – Rijeka/3h).

Potpuni popis izvođača te raspored nastupa možete naći na www.skaville.org ili na www.myspace.com/skavillefestival.

Festival je smješten na brežuljcima same uvale, stoga uz dobru zabavu i glazbu, posjetiteljima neće nedostajati ni standardne ljetne radosti.

Cijena festivalske ulaznice: 160 kn ( u pretprodaji 150 kn )

Cijena dnevne ulaznice: 100kn

U cijenu ulaznice uključeni su i besplatne pogodnosti poput:
– Mnoštvo prostora za besplatno kampiranje
– Tuševi te sanitarni čvor ( kemijski WC )
– Merchandise štandovi bendova i službenih Skaville promo materijala
– Prostrani štandovi sa hranom i pićem…
– Ostali popratni sadržaji

Karte možete rezervirati najkasnije do 15.7. putem maila tickets@skaville.org ili na tel. 048/711-073.

Sva pitanja vezana uz festival možete poslati na službeni mail festivala : office@skaville.org

čitam...