15.1 C
Koprivnica
Utorak, 3. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

U Hlebinama počelo oslikavanje velikih uskršnjih jaja
U

Ne propustite

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije nastavila je projekt izrade velikih, hiperdimenzioniranih Uskršnjih jaja. Ideju da veliko Uskršnje jaje postane hrvatska specifičnost i atrakcija podržala je i Hrvatska turistička zajednica koja će i financirati projekt izrade i postavljanja velikih Uskršnjih jaja (oslikanih u maniri naive) na trgovima Milana, Madrida, Klagenfurta i Bratislave te u Zagrebu i Koprivnici. Izrada jaja dimenzija 2×1,50 m povjerena je renomiranoj križevačkoj tvrtki Poliester laminati d.o.o. koja je isporučila prvo od šest velikih jaja od poliestera.
Ovih dana je u Hlebinama vrlo živo. Članovi Udruge hlebinskih slikara i kipara i Likovne sekcije «Podravka 72» : Branko Matina, Zlatko i Željko Kolarek, Ljerka Tropšek, Zlatko Štrfiček, Stjepan Pongrac, Radmila Bošnjak Kolarek, Tomislav Grabar, Radovan Grgec i Josip Gregurić, započeli su s oslikavanjem prvog od četiri jaja koja je TZ KKŽ povjerila na oslikavanje ovim udrugama. Dva jaja će oslikati i članovi Molvarskog likovnog kruga. Tako će naši naivni umjetnici naredna dva mjeseca oslikavati velike «pisanice» koje će biti svojevrsna pozivnica turistima da posjete našu zemlju, ali i izvrsna promocija Hrvatske i naivnog slikarstva županije, priopćeno je iz Turističke zajednice županije.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moda iz centra

Kao da je sišla s modne piste, spojila je eleganciju i ulični stil u kombinaciju koju je nemoguće ne primijetiti

Kako nam pomalo stiže jesen, tako se važno i slojevito obući. No, treba i to znati. Ova djevojka to itekako...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti