U Koprivnici održana 10. nacionalna izložba pasa

07:13h
0

090608-cac2-mKinološko društvo «Koprivnica» je danas bilo domaćin 10. nacionalne izložbe pasa «CAC 2009 Koprivnica». Član Društva i allaround međunarodni sudac Zlatko Kraljić je rekao da je oko četiri tisuće posjetitelja na kinološkom poligonu vidjelo 410 pasa 100 različitih pasmina:

– U Koprivnicu su došli vlasnici pasa iz Italije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Slovačke, BiH, Srbije, Slovenije, Češke i svih dijelova Hrvatske.

U kategoriji najljepšeg mladog psa starosti do 15 mjeseci pobijedio je Rotweiler Enrico 090608-cac-mVonder Max Rott vlasnika Darka Modrića iz Virovitice, a najljepši pas izlozbe je Willowy della Vanisella iz talijanske uzgajivačnice Kenel Marioli.

Kraljić je kazao da je zadovoljan kvalitetom pasa izlozenih u Koprivnici, jer je među njima bilo nekoliko europskih i svjetskih prvaka, te naglasio da njihovi vlasnici imali priliku odnijeti kući jednu od četiri kandidature za osvajanje naslova šampiona Hrvatske. Također, izdvojio je da im se isplatio dolazak u Koprivnicu, jer je ova izlozba najjača u Hrvatskoj po broju medalja, pehara i priznanja koje je moguće osvojiti.