U Virju održan drugi break dance spektakl Rewind Jam

20:38h
0
Drugi Rewind Jam plesni spektakl održan je u spomen na Darija Ujlakija. Snimio: Marijan Sušenj


Najbolji break dance plesači iz Hrvatske, BiH, Mađarske i Slovenije okupili se jučer u Društvenom domu u Virju na plesnom spektaklu Rewind Jam organiziranom u spomen na tragično preminulog Virovca Darija Ujlakija.

Okupilo se 150 plesača iz Splita, Zagreba, Osijeka, Slavonskog Broda, Karlovca, Koprivnice, Đurđevca i drugih hrvatskih gradova te iz Budimpešte, Sarajeva i Ljubljane, od kojih je umijeće u tom vrlo atraktivnom i zahtjevom plesu okušalo njih 70-ak. Natjecali se u disciplinama “1 na 1”, “3 na 3”, “Power move battle” te “Dance Queen battle”, a najbolji su bili zagrepčani.U Virju se okupilo 150 plesača. Snimio: Marijan Sušenj

Najbolji u četiri kategorije plesa bili su zagrepčani. Snimio: Marijan Sušenj– Sva prva mjesta, odnosno kipići Darija kako izvodi plesni pokret headspin, otišla su u Zagreb. Nagrade su simbolične, no uspjeli smo u Virje dovesti kremu hrvatske breake dance scene, do posljednjeg mjesta ispuniti Društveni dom i tako na najbolji način odati počast Dariju, za kojeg sam uvjeren da bi postao slavan “breaker” i izvan Hrvatske da prije dvije godine nije tragično nastradao u prometnoj nesreći. Prodajom karata smo uspjeli prikupiti osam tisuća kuna, koje će dobiti njegova dvogodišnja kćerkica Gabrijela. Prezadovoljni smo odazivom plesača i njihovim oduševljnjem te razinom na kojoj je Jam odrađen, jer je to jedan od tri najjača hepeninga te vrste u Hrvatskoj i među najkvalitetnijima je u ovom dijelu Europe – rekao je Ivan Beljan iz Virovske break dance grupe Seljaci ali rasturaju, koja je organizirala okupljanje “brejkera” u Virju.

Otkrio je da s ostalim članovima grupe već razmišlja o idućem Rewind Jamu te da ga želi pretvoriti u još veći i kvalitetniji plesni spektakl, na koji će doći još više stranih gostiju i poznatih plesača:

– Ples je najbolji način da očuvamo sjećanje na Darija te da Gabrijela kad odraste svojeg tatu upozna i u tom svjetlu. Ujedno, Jamom želimo mladima približiti break dance te promovirati Virje i Podravinu. Zato veliko hvala tvrtkama Avalon, Hangar 18, Erste banci, vulkanizerstvu Nenada Prepelca, općini Virje i drugim sponzorima, jer bez njih ne bi bilo Rewind Jama.U Virju je nastupila i plesna grupa Atomic Dance Factory. Snimio: Marijan Sušenj

Plesači su za Darijevu kćer Gabrijelu prikupili osam tisuća kuna. Snimio: Marijan SušenjGlazbenu podlogu brejkerima je davao zagrebački DJ Chill te DJ Woo-D iz Ljubljane, ljubitelje urbanog plesa i zvuka nastupom su oduševili i sudionici posljednjeg kruga Super Talent Showa Nove TV, Atomic Dance Factory, a u publici su bili i Čiro, vođa plesne skupine Sinovi koja se također proslavila u Super Talent Showu, te Toni Rinkovec, također sudionik spomenute emisije Nove TV.

 

čitam...