Instituciju braka treba zaštititi

15:09h
0
Hrvatska zajednica bračnih susreta u ime svog članstva od preko 2.500 bračnih parova uputila je priopćenje u kojemu izražava veliku zabrinutost što se brak sve više omalovažava, ocrnjuje i marginalizira.

“Umjesto da se osigura što kvalitetnija priprema za brak, a kroz kontinuirane programe bračnog obogaćivanja i bračna savjetovališta osnaži brak i bračni odnosi, u Hrvatskoj su sve snažniji glasovi da se bračna zajednica izjednači s drugim oblicima zajedništva”, ističe Hrvatska zajednica bračnih susreta te dodaje kako je zdravi brak nosivi stup svake zdrave obitelji te osnovni preduvjet zdravog i cjelovitog odrastanja djece.

“U kontekstu aktualne rasprave o medicinskoj oplodnji potpuno je neprihvatljivo da se bračna zajednica pokušava izjednačiti s izvanbračnom zajednicom, jer za to nema ni pravnih ni drugih osnova. Uz to, brak je najsigurnija zajednica za rast i razvoj djeteta. Naposljetku četiri petine hrvatskih građana izjasnilo se kako brak nije zastarjela i prevladana institucija”, dodaju u priopćenju.

Hrvatska zajednica bračnih susreta poziva državu da “u vremenu kada se brak nalazi pred sve većim i brojnijim izazovima”, brak između muškarca i žene stavi pod posebnu zaštitu.

Hrvatska zajednica bračnih susreta je zajednica koja njeguje i promiče instituciju kršćanskog braka. Najbrojnija je udruga koja okuplja bračne parove u Republici Hrvatskoj.

http://www.kriz-zivota.com/zoom/4636/brak_se_sve_vise_omalovazava/