NAPALJENI UGOSTITELJI

16:59h
0

Već duže vrijeme putem interneta diskutiram s ljudima o novom zakonu o ograničavanju upotrebe duhanskih proizvoda.Budući i nažalost što sam ugostitelj za ovaj sam se zakon počeo pripremati prije dvije godine jer sam bio uvjeren da kad zakon stupi na snagu ugostiteljima će vrlo brzo doći kraj!

Na mnogo sam foruma pročitao i komentar da je ovaj zakon samo isprika nekima što će zatvoriti svoje lokale,a s time se i slažem.Činjenica je da se promet u kafićima smanjio zbog

Uvođenja novog zakona ,ali je isto tako i istina da svaka budala koja ima nekakvu lovu može postati ugostitelj!

Najglasniji prosvjednici protiv ovog zakona su ugostitelji koji su u najmu jer ako zakon ostane ovakav njihova propast je neizbježna!Takva je situacija i u Koprivnici te su uglavnom najglasniji oni koji su u najmu!

Prije nekoliko mjeseci mnoge prijatelje ugostitelje sam upozoravao na ovaj zakon no svi su uglavnom odmahivali glavom .

Cijeli prošli tjedan je padala kiša i sad se tek vidjelo koliko će ovaj zakon biti opasan.

Terase su zjapile prazne,a vlasnici kafića su nervozno grickali nokte!

Uvjeren sam da nikad do sad nisu toliko pratili prognozu vremena jer lijepo vrijeme će barem do jeseni spasiti one koji imaju terasu!

USTAV REPUBLIKE HRVATSKE

Članak 69. Svatko ima pravo na zdrav život. Država osigurava uvjete za zdrav okoliš. Svatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliš

 

Tu je problem, jer i konobari imaju pravo na zdrav život!

Ma kako napaljeni bili priči je kraj…………….

čitam...