Nije sve tak crno

07:28h
0

Draga djeco danas ćemo učiti o tome što nas čeka i kakva nem rješenja nude.

Dakle krajem ove ili početkom iduće godine u Lijepu našu dolazi striček MMF koji će nas spasiti težih muka. On će nama dati 10-15 mlrd € koliko nama fali za sanaciju vanjskog duga, a mi ćemo njemu za uzvrat (jer će nas natjerati na to) smanjiti plaće svih zaposlenih u javnom sektoru pa smanjiti mirovine pa smanjiti svu potoršnju za već spomenuti iznos, a onda da vidiš kad krenu učitelji, doktori i ini koji štrajkaju a nikad se ništ realno ne dogovore.

Rješenje pada narudžbi za radno intenzivne industrije (drvnu, tekstilnu…) naš sugrađanin nazovimo ga Rumenige vidi u tome da pošaljemo ljude zaposlene u takvim industrijama doma svaki petak (prosječno recimo 4 mjesečno) i za to im damo 600 kn netto potpore ne stvorimo nikakvu novu vrijednost i bacimo do kraja gosine 40 mil kn u bunar želja. Umjesto da se netko od tih velikih mislilaca kao što su Rumenige i ekipa koja ga okružuje dosjetio da se može za nešto više mil kn tim ljudima dati da rade i od svog rada žive, a kako? Naručiti (država) od svih tih industrija ono šta treba promjeniti u naredne dvije godine npr. namještaj od drvne industrije, uniforme od tekstilne obuću od obućarske… No to je bilo prekomplicirano se sjetiti, ali ni to nisu morali samo su trebali pogledati kako to radi zapad.

Poljoprivreda – ne treba se ograničavati uvoz (jer se ne smije zbog EU) ali dali se ne može trgovačke lance natjerati da prodaju Hrvatsko na način da im malo duže zadržiš robu koju uvoze iz Grčke, Španjolske, Turske itd na granici pa im propadne jadnom pa dugi put pa budu treći put kupili tu kod nas pa dok prodaju sve naše onda budu uvozili. Pa zar kreteni u ministarstvu poljoprivrede trebaju davati poticaje za 800 ili više tisuća tona pšenice ako se zna da nama treba samo 600 tisuća tona i da za to treba 150 000 hektara, a ne 200 000. Pa idemo na ovih 50 000 tisuća saditi pradajz, mrkvu, luk i sve ostalo što uvozimo normalno to nije moguće dok ljudi, poljoprivrednici,  nebudu razmišljali ne način ak meni crkne krava da bar susedu crknu dve ali i dok ime neko ne ukaže da nemoraju svi proizvoditi pšenicu i kuruzu da postoje i druge kulture, a to bi treblo raditi Ministarstvo Poljoprivrede s kretneom Pankijem na odlasku i ovim drugim Cho-om ništ boljim na dolasku. Tak dugo dok nam spomenuti dvojac vodi tako bitne resore i Bajz i Rumenige, a sve njih skupa do nedavno Ivo, a po novom Jaca odosmo mi u k…c

 itd.

sad kad pogledam sve je još crnije nego kaj se čini……