Prevara s Pirovcem

10:18h
0

obzirom da sumnjam da će ova vijest dobiti prostor na ovom portalu navodim je kao blog.

Podravkina Udruga branitelja ogorčena je i zaprepaštena viješću da se bivše odmaralište u Pirovcu, koje je Podravka ustupila Gradu Koprivnici za 1,5 milijuna kuna, a Grad preprodao za 25 milijuna, sada prodaje za čak 42 milijuna kuna. U priopćenju koje potpisuje predsjednik Podravkinih branitelja Mladen Pavković podsjeća se da je kompanija u dobroj namjeri prodala odmaralište Gradu, kako bi se ono uredilo i u njemu ljetovali koprivnički radnici i sportaši. Iako je po ugovoru Grad bio dužan obnoviti odmaralište, to nije učinjeno, već naprotiv, došlo je do njegove potpune devastacije i na koncu prodaje, makar su za taj atraktivan prostor radnici Podravke godinama izdvajali iz svojih plaća. U vrijeme sadašnje krize, kada i Podravka smanjuje troškove, ali i donacije, branitelji pitaju tko će i kada odgovarati zbog prevare s Pirovcem kakva se ne pamti u našem kraju. (RKC)

Grad Koprivnica odmaralište je prodao nakon što ga je od Podravke kupio 2001. za 1,5 milijun kuna uz uvjet da ga uredi i osposobi za ljetovanje sportaša i građana Koprivnice.

Grad nije uredio odmaralište već ga je nakon petogodišnjeg moratorija prodao Pavlini, čije su se dvije tvrtke tada jedine javile na natječaj, za 25 milijuna.

Ante Šparica, načelnik Pirovca, komentirao je u lokalnom „Novom tjedniku“ da se radi “o lokaciji koja je realno i vrjednija od svote za koju je prodana“.

Doznajemo da je tvrtka G.B. gradnja u kojoj 60% vlasništva ima Žarko Pavlina, šogor predsjednika Stjepana Mesića. Unatoč tome što su iz G.B. gradnje lani najavljivali da će srušiti odmaralište i investirati 15 milijuna eura u izgradnju apartmanskog naselja kapaciteta 300-tinjak ležajeva, od lani ništa nije uloženo u devastirani odmarališni kompleks veličine 14 tisuća metara četvornih s odmarališnom zgradom od  2,5 tisuće metara četvornih.

Kompleks je dio glavne plaže u Pirovcu. Upravo zbog povoljne lokacije odmarališta, nakon prošlogodišnje prodaje Ante Šparica, načelnik Pirovca, komentirao je u lokalnom „Novom tjedniku“ da se radi “o lokaciji koja je realno i vrjednija od svote za koju je prodana“.

(starija vijest iz slobodne)

Skoro svaka druga općina koju Mrle želi ukinuti ima svoje odmaralište negdje na moru, a očito nama tako nešto ne treba.  Očito je glad za mešetarenjem puno jača. A zanimljivo je i to da naš gradski bazen nije izgrađen novcem od prodaje Pivovca već od obveznica, što se u javnosti uopće ne govori.

Tako danas imamo smiješnu situaciju da školska djeca i koprivničke udruge ljetuju na Pagu u odmaralištu Križevaca:

”Kao i proteklih 40-ak ljeta, i ovoga križevački i školarci susjednih općina borave u gradskom odmaralištu na otoku Pagu. No sezonu su ponovno otvorili i zatvorit će ju umirovljenici, doznajemo od Draženka Kovačića iz Zajednice športskih udruga Grada Križevaca.
U križevačkom odmaralištu ove godine imamo 13 smjena, od toga su dvije smjene umirovljenika. Prva je bila od 8. do 15. lipnja i to ‘Mariške’ i štićenici Dom za starije i nemoćne osobe iz Koprivnice, a zadnja smjena od 31. kolovoza do 9. rujna bit će križevački umirovljenici, rekao je D. Kovačić.
Poslije prve i prije posljednje grupe umirovljenika u zgradi sa 51 krevetom na paškom Trgu svetog Jurja ljetovat će ukupno 11 smjena osnovnoškolaca, a priliku za ljetovanje po vrlo povoljnih 1.180 kuna imaju ili će imati ne samo križevački učenici.
Imali smo jednu smjenu OŠ ‘Reka’ i koprivničkog Doma za djecu ‘Svitanje’. Upravo danas na Pag je otputovala grupa osnovaca iz Kalnika i Gornje Rijeke, a za njima slijede učenici iz Svetog Petra Orehovca. Za sve je cijena 1.180 kuna, u što je uključen prijevoz, smještaj i prehrana, te osiguranje za vrijeme boravka u našem odmaralištu, znači kompletno sve je u to uračunato, rekao je Draženko Kovačić.” (RKC)