KOLUMNA: Dragi Valentine!

16:58h
0
autor solo korpivnicanka

valentine-srce-djevojkaNezaljubljeni

Odma da znaš na početku – ideš mi na živce! Uhu, i ti si mi neki zaštitinik! Baš je teško štititi sretno zaljubljene! Bolje bi ti bilo da si zaštitinik nezaljubljenih, usamljenih i nesretno zaljubljenih, hebo te kolko nas ima! Ali ne, ti si zaštitinik onog malog postotka sretnika koji se na taj tvoj glupi dan cmaču i ližu i cmukču i ljubakaju i žvale i dragaju i čučkaju! I još im to nije dosta jer svi moraju baš na Valentinovo znati da su oni zaljubljeni pa hodaju po gradu s ružama, medekima, šalicama na kojima piše i love my boyfriend, bombonjerama u obliku srčeka, čokoladama volim te i samo ti i ostalim glupostima iz Šarenog dućana! I još si pišu ona glupa slatkorječiva pisamca s još glupljim stihovima poput Roses are red, violets are blue, o my darling, i love you! I oni mi idu na živce!

usamljenaUsamljeni

Ali to je na taj tvoj dan običaj pa nek se mi obični smrtnici osjećamo jadno, izopćeno i usamljeno i hodamo po gradu ko mulci bez da nekog držimo za ruku, mijenjamo sline i izjavljujemo bezuvjetnu i nepovratnu ljubav! I ko je onda po tvojem mišljenju više zaslužio zaštitnika?Pa naravno, zaljubljeni slinavci! Takve si ti, dragi Valentine, vjenčao dok su vjenčanja bila zabranjena, a oni su se kleli na vječnu ljubav, uzajamno poštovanje, neograničano razumijevanje i bla, bla, bla. Ja da sam živjela u tvoje vrijeme, sigurno mi ne bi trebala tvoja pomoć! Ja bi mogla jedino držati svjećicu tim zaljubljenim mladencima! Ali da si ti bio pametan, a nisi, trebao si takvima ko ja pronaći potencijalne ženike! Jer ako si mogao vjenčati protiv zakona, znači da imaš muda i filinga za takve stvari! Ali nije tebi palo na pamet da ima i nas usamljenih, nas koji ne mjenjamo sline, ali slinimo za potencijalnima! I onda da slavim taj tvoj dan! Pa ja se mogu jedino tuleti skupa sa svojim prijateljicama i wc papirom, uz flašu votke i čike i gledati srcedrapajuće filmove u kojima naočit mladić pred vlastito vjenčanje shvati da voli drugu, ostavlja mladenku pred oltarom i zaprosi ljubav svog života! Sve što mogu je zamišljati se u njenoj ulozi, a u stvarnosti mogu biti jedino ova pred oltarom sa svjećicom u rukama!

valentine-srce-stakloNesretno zaljubljeni

– Hebem ti, ja da imam dečka kupila bi mu lisice da ga zavežem za krevet i više nikad ne puštam, rekla je Dora sa suzama u očima, a u sklopu valentinovske teme. Ali zato se naša Gaby za Valentinovo nalazi s bivšim koji je u nju bezuvjetno, nepovratno i nesretno zaljubljen. Istina da nije baš pametan ni zanimljiv, ali je naočit i iskoristiv. Pa ide Gaby u đir po Koprivnici, lagana šetnjica, večerica u Pubu, kavica u nekom bircu punom srčeka, a ona sigurno s ružom u ruci i osmjehom na licu, dok ovaj zgodan mulac za njom tapka i ne kuži da služi ko mamac za kitove. Nije Gaby glupa! Ima ona taktiku!
– Kužite cure, dobro vam je imati tak jednog telca da dok vas vide s njim, polude! Pa si misle zašto se nisu malo požurili da me ovaj ne osvoji prije. Ali onda ja s njim kao naglo prekidam, a oni krenu u napad, prepričava Gaby svoju taktiku. A mene, ko i uvijek, baš briga za taktike, mamce i kitove, ja čekam onog pravog, s kojim mi Valentinovo ni neće biti važno, jer ću svaki dan znati da me voli. Onog koji će mi kupiti cvijeće dok to uopće ne očekujem i koji neće mariti misle li drugi da smo mi zaljubljeni, nego će mariti što ja mislim. I dok me takav nađe, onda ću tebi, dragi Valentine, sve oprostiti i dopustiti da mi s neba daš blagoslov na vjenčanju, ali naravno, pod uvjetom da mladoženja ostane pred oltarom.