12.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 5. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Bira se najsimpatičniji par u narodnoj nošnji
B

Ne propustite

Izbor najsimpatičnijeg para u narodnoj nošnji, organizira KUD Ivan vitez Trnski. Manifestacija će se po peti puta održati u Društvenom domu u Novigradu Podravskom, u subotu s početkom u 18 sati.

Zadana je tema radna odjeća , a parovi će prilikom prezentiranja nošnje morati objesniti iz kojeg je odjeća vremena, mjesta, u kojim se priikama nosila, a sve na dijalektu mjesta iz kojeg dolaze.

Prijavljeno je 12 parova iz kulturno umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije te 14 parova iz ostalih županija.

– Želja nam je da u ovoj manifestaciji sudjeluje što više mladih ljudi te da na taj način pokušamo otrgnuti zaboravu običaje i narodne nošnje, naše neprocjenjivo kulturno blago, navodi Ivica Mađer, predsjednik KUD -a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

RAZGOVOR

Osebujna Vlasta Delimar priprema performans u centru Koprivnice: Šok se događa u tuđim glavama, meni je prirodno raditi gola, a kada umrem, želim postati...

Umjetnica Vlasta Delimar za petak 6. listopada s početkom u 10 sati najavila je svoj novi performans na Zrinskom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti