Fantastičan uspjeh // Na oproštaju od bodybuilding karijere Pero Tomas obranio naslov svjetskog prvaka

12:25h
0
Pero Tomas naslovom svjetskog prvaka oprostio se od natjecateljske karijere // foto: The Nutrition

Ressler i Tomas // foto: The NutritionNa nikad jačem Svjetskom prvenstvu u fitnessu i bodybuildingu po pravilima IBFF federacije u slovenskom Kopru, osim prvaka Tomasa, nastupili su i Koprivničanci Marko Ressler, Mario Odžić i Nikola Smolak. Sva trojica postigli su odlične rezultate u svojim kategorijama.

Čak četiri Koprivničanaca nastupila su na nikad jačem Svjetskom prvenstvu u fitnessu i bodybuildingu po pravilima IBFF federacije u Kopru. To su Pero Tomas, Marko Ressler, Mario Odžić i Nikola Smolak.

Tomas je tradicionalno bio odličan i u kategoriji Bodybuilding middle osvojio prvo mjesto i obranio naslov svjetskog prvaka. U Pro natjecanje, u kojem nastupaju samo prvaci kategorija, najbolji od najboljih, svih veličina i težina, Tomas je ostvario četvrti rezultat.

Iako mu je samo 26 godina, Tomas se u Kopru najvjerojatnije oprostio od natjecateljske karijere u bodybuildingu. Nedostatak sponzora očito je učinio svoje. Bodybuilding nimalo nije jeftin sport.

Ako se uistinu oprosti od natjecateljske karijere, barem je to učinio kako priliči najboljim sportašima – s podignutim rukama u zraku.

Tomas je na nedjeljnom natjecanju u Sloveniji bio jedini Hrvat koji je osvojio naslov prvaka u bilo kojoj od kategorija i jedini iz zemlje koji je sudjelovao u Pro natjecanju.

U kategoriji Bodybuilding middle s Tomasom je na bini bio i Ressler, koji je na taj način htio ispratiti i podržati svog mentora na vjerojatno posljednjem natjecanju. Ressler je u toj kategoriji osvojio osmo mjesto među 15 natjecatelja. Ressler je nastupio i u kategoriji Mr. Athletic small i pritom osvojio odlično šesto mjesto među 18 natjecatelja. Dodajmo i da je Ressleru to bilo prvo svjetsko prvenstvo u karijeri.

Odžić je dugogodišnji sudionik fitness i bodybuilding natjecanja, a ove godine je, uz vlastite, vodio i pripreme mladog Smolaka koji je u Sloveniji bio debitant na natjecanjima uopće. Obojica su članovi i Popeye Cycling teama, a o njihovim zahtjevnim vožnjama biciklima nedavno smo već pisali na portalu Koprivnica.net.

Odžić je u Kopru nastupio u Mr. Fitness tall kategoriji, a Smolak u Mr. Fitness model. Odžić je među 15 natjecatelja osvojio šesto mjesto u svijetu, a Smolak je bio deveti među 16 natjecatelja. Odličan rezultat za jednog debitanta.

Na natjecanju u jedinom slovenskom lučkom gradu natjecalo se više od 180 natjecatelja iz 22 različite zemlje. Osim hrvatskih natjecatelja, bili su tamo i iz Argentine, Indije, Južne Afrike, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Makedonije, Mađarske, Češke, Slovačke…

Pojašnjenje kategorija:

Bodybuilding middle – natjecatelji visoki od 172 do 177 centimetara, nema ograničenja u težini.

Mr. Athletic small – natjecatelji visoki do 177 centimetara, visina minus 100 plus 3 kilograma.

Mr. Athletic tall – natjecatelji s više od 177 centimetara, visina minus 100 plus šest kilograma.

Mr. Fitness tall – natjecatelji viši od 177 centimetara, ograničenje težine na visina minus 100.

Mr. Fitness model – nema težinskog ni visinskog ograničenja, traži se manekensko-sportski izgled.

>> Kompletna fotogalerija // foto: The Nutrition i privatna arhiva

čitam...