atletika

Fantastični rezultati mladih koprivničkih atletičara u 3. kolu HALS-a u Čakovcu

Svoj prvi nastup imale su limačice Elena Kos, Laura Babić i Iris Kiš.

13:49h
0
IMG   scaled

Čakovec je u subotu organizirao 3. kolo HALS-a za starije kategorije a u nedjelju 2. kolo za mlađe kategorije. U subotu su ostvareni jako dobri rezultati. Kod mlađih kadeta Jakov Jurić je osvojio prvo mjesto u bacnju vortexa sa novim klupskim rekordom od 58,67 metara te drugo mjesto u skoku u dalj. Ivan Bebek osvojio je prvo mjesto na 80 metara prepone i šesto u bacanju vortexa. Lukas Petrić osvojio je četvrto mjesto na 60 m i osmo u skoku u dalj.

Luka Kvaternik peto mjesto na 60 m i sedmo u skoku u dalj. Štafeta 4×300 metara u sastavu: Ivan Bebek, Luaks Petrić, Jakov Jurić i Luka Kvaternik osvojila je prvo mjesto. Kod Mlađih kadetkinja Melani Vrbnjak deseto mjesto u skoku u vis. U konkurenciji starijih kadetkinja Tea Šaško osvojila je prvo mjesto u skoku u vis i drugo na 100 metara prepone, a Anja Slavinić četvrto mjesto na 200 metara. Kod kadeta Gabrijel Vedriš osvojio je drugo mjesto u bacanju kugle 4 kg i četvrto na 200 metara.

Janko Suton drugo mjesto u skoku u dalj i osmo na 200 metara. Mlađa juniorka Tena Šaško osvojila je prvo mjesto u visu i treće na 200 metara.

U nedjelju su nastupili limači i limačice. Dora Lovrinović osvojila je dva prva mjesta i to na 60 m i u skoku u dalj. Limačica Iva Mikulec bila je prva u bacanju vortexa za limačice rođene 2010. godine a Laura Babić treća u istoj disciplini u kategoriji limačica 2011. godište i mlađe. Tija Požgaj došla je do drugog mjesta na 400 metara kod limačica rođenih 2011. godine, a Zara Rupčić osvojila je drugo mjesto u bacanju vortexa i osmo mjesto na 60 m. Štafeta limačica 4×60 m osvojila je peto mjesto a trčala je u sastavu: Iris Kiš,Iva Mikulec, Zara Blažinec i Dora Lovrinović. Svoj prvi nastup imale su limačice Elena Kos, Laura Babić i Iris Kiš.

Kod limača Petar Slavinić osvojio je prvo mjesto u bacanju vortexa za limače 2010. godište. Štafeta limača na 4×60 m u sastavu: Niko Karas, Petar Slavinić, Krsto Blažinec i Luka Kolonić osvojila je drugo mjesto. Luka Kolonić osvojio je treće mjesto u skoku u dalj, a Krsto Blažinec bio je treći na 60 m i šesti u skoku u dalj. Za limače po prvi puta su nastupili: Niko Karas, Šimun Štefičar, Tino Korošec i Matej Požgaj.

Limačice i limače očekuje još treće kolo koje će biti pojedinačno prvenstvo HALS-a a održat će se u subotu u Varaždinu.