bogat program

Fantastično Ljeto na Šoderici pred vratima, Kerekeš teatar sprema čak dvije premijere, Jan: Makar sekire padale igrali bumo

Predstave će se održavati svaki četvrtak, a ne svaki drugi, kako je to bio slučaj dosad, osim zadnje, dječje predstave i predstave Gruntovca koja se igra u nedjelju.

12:16h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Šesto Ljeto na Šoderici je pred vratima! Ono što mnogi s nestrpljenjem očekuju jesu predstave nadaleko i naširoko poznatog Kerekeš teatra. Ljeto na Šoderici trajat će od 9. srpnja do 9. kolovoza, a najavio ga je sam protagonist cijelog programa, Jan Kerekeš.

– Pripremili smo zapravo najatraktivnije ljeto od svih šest do sad, imamo dvije premijere što je zapravo raritet kazališnih manifestacija diljem Hrvatske. To su autorske predstave, predstava Ringišpil je autorski projekt Ljubomira Kerekeša, unutra glumimo tata i ja, glumimo oca i sina, naravno, ja sam sin. Radi se o obiteljskoj priči samohranog oca koja se bavi raznoraznim metodama odgoja koje su jedna duhovitija od druge – najavio je Kerekeš mlađi.

Druga premijera je predstava Imovina u režiji i po tekstu Jana Kerekeša. Glume Mirna Medaković, Zoran Pribičević, Luka Petrušić iz Kerempuha i sam Jan Kerekeš.

– Imamo predstavu koja je osvojila nagradu publike na Tjednu smijeha, predstava Udavače sa čak 180 rekacija skupnog gledališta. S tom predstavom otvaramo Ljeto, tako da svatko tko misli da je udaja dobra ideja nek’ se dođe razuvjeriti na predstavu. Ponavljamo i predstavu Pod hitno na hitnu koja je prošle godine bila najgledanija i imamo po prvi put novitet, predstavi Bibi i Bubi za djecu. isti dan imamo i goste manifestacije KUD Gruntovec s predstavom Izbori vu Gruntovcu – govori Jan.

Sve se održava pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Općine Legrad, a partner u projektu je i tvrtka Hartmann koja ih prati svih šest godina.

ŠESTO LJETO NA ŠODERICI – RASPORED

9.7.        UDAVAČE – HIT Teatar u 20.30 sati

16.7.      RINGIŠPIL – premijera – Kerekesh Teatar u 20.30 sati

23.7.      IMOVINA – premijera – Kerekesh Teatar u 20.30 sati

30.7.      PODHITNO NAHITNU – Kerekesh Teatar u 20.30 sati

9.8.        BIBI I BUBI – Kerekesh Teatar u 18.00 sati

9.8.        IZBORI VU GRUNTOVCU – KUD Gruntovec u 20.30 sati

Foto: Jan Kerekeš
Foto: Jan Kerekeš

Predstave će se održavati svaki četvrtak, a ne svaki drugi, kako je to bio slučaj dosad, osim zadnje, dječje predstave i predstave Gruntovca koja se igra u nedjelju. To je jedina predstava koja nije standardno četvrtcima.

Imamo predivnu publiku, najljepšu u ovoj županiji, samo neka nas vrijeme posluži i čeka nas jedno toplo, toplo ljeto – rekao je Jan Kerekeš.

Ulaznice će se prodavati po istoj cijeni kao i prošle godine, 40 kuna, a mogu se kupiti u Caffe baru Kaktus u Koprivnici, na samoj Šoderici u Mosquito beach baru i novo prodajno mjesto je FOTO Lenišće u Koprivnici nedaleko bolnice. U pretprodaji će biti 90 ulaznica, a one su već u pretprodaji. Predstave se izvode na jezeru Šoderica, a u slučaju lošeg vremena predstava će biti izvedena u dvorani Domoljub u Koprivnici.

Organizatori su se zahvalili POU Koprivnica na posuđenim stolicama, a isto tako istaknuli su da će se pridržavati svih mjera i uputa nacionalnog Stožera

– Mislim da je ovo stvarno idealna prilika da se još više promoviramo, ovim putem zahvaljujem i Kerekeš teatru, ovo je šesta godina kako smo zajedno. Kako je krenula ideja od prve godine iz TZ, njihove predstave su sjajno prihvaćene, već smo imali upita jel’ idu njihove predstave, kad idu i slično. Drago mi je da idu šestu godinu zaredom, bit će bogat program, vjerujem da će svi uživati – rekla je Kristina Sočev iz županijske Turističke zajednice.

Iz općine Legrad također su se zahvalili svima na organizaciji i na sudjelovanju Kerekeš teatru koji je ove godine, unatoč situaciji, odlučio doći i svojim dolaskom obogatiti manifestaciju.

Dodajmo za kraj kako je Ljeto na Šoderici definitivno najstarija manifestacija na jezeru Šoderica, šest godina bez prekida i jedini su ove godine na Šoderici.

– Makar sekire padale igrali bumo – rekao je Jan Kerekeš i nasmijao sve prisutne.

Loading...