Farmaceuti drugi najuspješniji domaćin lige

15:49h
0
091017-delic-m

Pogled na tablicu T-Com Prve HNL nakon 13. odigranih kola nudi niz zanimljivosti. Vodeća momčad Dinama ujedno je i najefikasnija u ligi sa 39 postignutih golova od 291. koliko ih je postignuto na 104 do sada odigrane utakmice.

Cibalia je pak momčad koja je primila najmanje golova, samo 6, a kad se pogleda podatak da su u istom periodu postigli 19 pogodaka, jasno je da su s pravom u vrhu tablice.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Samo pogodak više od Marijana Antolovića primio je vratar Karlovca Hrvoje Sunara, 8 golova primili su vratari Dinama, a sa 9 primljenih golova slijedi drugoplasirana momčad lige Šibenik.

Zanimljiv je omjer pogodaka momčadi Osijeka koja se uoči 14. kola nalazi na 4. mjestu na tablici: sa 26 postignutih golova po efikasnosti su odmah iza vodećeg Dinama, ali su sa čak 20 primljenih pogodaka u donjem dijelu poretka jer su više golova primili samo Sl. Belupo i Inter-Zaprešić (po 22), Zagreb 26, Istra 1961 27, Croatia Sesvete 28 te momčad s najslabijom obranom, Međimurje sa 30 primljenih golova.

Pregled do sada osvojenih bodova po utakmicama ukazuje na podatak da je Dinamo najuspješniji domaćin sa 19 osvojenih bodova iz sedam utakmica koliko je u Koprivnici odigrao i Slaven Belupo osvojivši 18 bodova, a najlošiji domaćin je momčad Croatia Sesvete sa samo 3 osvojena boda u sedam utakmica.

Listu najuspješnijih momčadi na gostovanju uvjerljivo predvodi momčad Šibenika koja je sa sedam gostovanja donijela čak 16 bodova, 5 bodova više nego što su osvojili na domaćem terenu iz šest utakmica, a vrlo uspješan gost je i Karlovac koji je do sada osvojio 12 bodova, bod više nego na šest domaćih utakmica.

Jedina momčad koja nije uspjela s gostovanja donijeti niti boda je Međimurje: na šest gostujućih utakmica primili su 20, a postigli samo 3 pogotka.

Predstojeća derbi utakmica dvije vodeće momčadi lige nakon 13. odigranih kola Dinamo-Šibenik tako nudi i dodatnu draž jer se međusobno sastaju do sada najuspješniji domaćin (Dinamo) i najuspješniji gost (Šibenik).

Izvor: www.prva-hnl.hr

čitam...