Farmaceuti planiraju od prve minute napasti Zadrane

14:29h
0
Matej Bagarić i suigrači podijelili su ulaznice za utakmicu sa Zadrom radnicima Podravke i Belupa // Foto: Koprivnica.net

U prvoj utakmici nastavka MAXtv Prve lige Slaven Belupo će u petak u 18 sati na Gradskom stadionu u Koprivnici dočekati Zadar. Sudit će Goran Gabrilo iz Splita, a očekuju se teški uvjeti zbog kiše koja je ovih dana natopila koprivnički teren.

Hoćete li pobijediti Zadar, bilo je prvo pitanje Mladenu Frančiću na konferenciji za novinare.

– Na ulazu u Wimbledon piše ‘kad naučiš prihvaćati poraze kao pobjede, postat ćeš pravi šampion’. Svaka utakmica je poglavlje za sebe, pa tako i utakmica sa Zadrom koja je specifična po puno čemu – rekao je Frančić i potom pohvalio momčad Zadra i mladoga kolegu Ferdu Milina.

– Imaju kompoziciju mladosti i iskustva koju je Milin dosta dobro ukomponirao, a statistika govori da su opasniji na gostovanjima. Puno polažu na kontre i prekide. Nisu me iznenadili rezultatima, jer se vidjelo da su se pojačali i da su Ligu 10 shvatili daleko ozbiljnije nego neki drugi klubovi. Pojačali su se iskusnim igračima, jer su shvatili da će s mladima biti jako teško ostvariti ostanak u ligi. Kod mladih igrača, što se i nama dogodilo u nekim trenucima, je uvijek presudno iskustvo. Oni su to na vrijeme shvatili i doveli par iskusnih igrača uz koje će mladi lakše stasati. Rezultati koje ostvaruju me ne iznenađuju, jer oni u svojoj momčadi imaju igrače kao što su Neretljak, Tadić, Hrgović… Osim toga, imaju mladog i ambicioznog trenera Milina koji se iz utakmice u utakmicu dokazuje u HNL-u. Bit će jako motivirani, ali ćemo mi biti još motiviraniji jer se našim navijačima moramo odužiti dobrom i kvalitetnom igrom – poručio je Frančić.

Najavio je da će Farmaceuti od početka biti ofenzivni, agresivni i da će visoko pritisnuti suparnika. Od svakog igrača očekuje barem 10 klizećih startova, ali i brzu igru, s brzom predajom lopte. Zahvalio je Podravcu iz Virja koji je ustupio teren s rasvjetom za treninge, a ističe da su igrači odlično radili za vrijeme stanke.

– Atmosfera u momčadi bila je odlična, analizirali smo po linijama i kao momčad sve utakmice koje smo igrali, analizirali smo i sve golove koje smo primili i koje smo dali. Bio je to edukativno-radni kamp koji nam je poslužio da bolje uigramo neke linije. Bitno je i da smo vratili igrače koji su bili rekonvalescenti i koji su se normalno uključili u program treninga zahvaljujući našim fizioterapeutima i liječnicima.

Riječ je o Glavici, Glavini, Deliću i Noviniću.

– Pojačali smo konkurenciju za momčad, koja će iz dana u dan biti sve veća. Mislim da će nam to za ovih pet utakmica koje su pred nama biti od jako velike koristi.

Nakon Zadra već u srijedu slijedi prva utakmica četvrtfinala Kupa s Interom u Koprivnici.

– Neće biti kalkuliranja, moramo rasporediti snage. Sad za nas počinje engleski tjedan, a mislim da imamo dovoljnu širinu kadra da možemo odgovoriti tim izazovima. Opservirali smo Inter, radi se o jednoj ozbiljnoj momčadi koja je u vrhu Druge lige, a mi imamo jako dobru školu iz utakmice protiv Lučkog, gdje smo iz gotovine mogli napraviti veresiju. Mogući su kartoni i ozljede, i svaki igrač nam je dragocjen – rekao je Frančić

SLAVEN BELUPO – ZADAR (petak, 18.00 – Arenasport)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Sudac: Gabrilo (Split).

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Pelin – Purić, Fuštar, Grgić, Edson – Čanađija, Brlek, Crepulja – Rak, Matoš, Ozobić. TRENER: Mladen Frančić.

PRIČUVE: Rodić, Bagarić, Filipović, Gregurina, Delić, Vugrinec, Glavica, Roskam.

IZOSTANCI: Melnjak, Plazanić (oporavljenici).