Pripreme u punom zamahu

Farmaceuti putuju na Roglu, trener Kopić: Bolji su uvjeti za rad

14:38h
0
Slavenaši se nadaju kako na Rogli neće morati često posezati za osvježenjem Foto: Mario Kos
Slavenaši se nadaju kako na Rogli neće morati često posezati za osvježenjem Foto: Mario Kos

– Nismo postavili još nikakve ciljeve. Sve će se znati poslije prijelaznog roka – kaže Kopić.

Nakon dvije odrađene prijateljske utakmice, i dvije uvjerljive pobjede, nogometaši Slavena Belupa sutra, u srijedu, zaputit će se prema slovenskoj Rogli gdje će nastaviti s pripremama. Pobjede od 6:0 i 4:0 protiv imbriovečkog Borca i mađarskog prvoligaša Paksija zadovoljavajući su pokazatelj početnoga stanja prije početka nove sezone, no još je prerano govoriti o nekim zahtjevima i ciljevima, s čime se slaže i trener Farmaceuta Željko Kopić.

– Nismo postavili još nikakve ciljeve. Sve će se znati poslije prijelaznog roka – kaže Kopić.

Upravo je prijelazni rok najzanimljiviji dio svakih priprema, no u redovima koprivničkog prvoligaša još uvijek vlada zatišje. Najviše je odjeknuo odlazak Nikole Jambora u belgijski Lokeren, dok je u Koprivnicu stigao bivši član zaprešićkog Intera, napadač Dominik Radić.

Osim Radića, prvoj su se momčadi priključile i mlade snage iz Škole nogometa, a svoju kvalitetu potvrdili su i protiv Paksija. U slavlju od 4:0, mlađi igrači odigrali su drugo poluvrijeme i protivničku mrežu tresli u tri navrata.

– Dobro rade i protiv Paksija su odigrali jako dobro, no prerano je još isticati neka imena. Bitno je da su se dobro uklopili – rekao je trener Slavenaša.

Pripreme u Sloveniji trajat će od 22. lipnja do 2. srpnja, a u sklopu njih Koprivničanci će odigrati i dvije utakmice. 25. lipnja sastat će se sa slovenskim prvoligašom Celjem, a zadnjeg dana boravka na Rogli protivnik će im biti iranski Persepolis.

– Pripreme na Rogli neće biti ništa drugačije od dosadašnjih. Idemo tamo kako bi bili svi zajedno i zbog boljih uvjeta rada. Drugačija je klima i bit će nam lakše bez velikih vrućina – otkrio je Kopić.

O mogućim dolascima, ali i odlascima, svakodnevno se pregovara, no Kopić ističe kako posljednju riječ ipak ima direktor. Više će se sigurno znati kada Slavenaši provedu nekoliko dana na slovenskome tlu.