Farmaceuti spremni za Maltežane

17:01h
0
080926-vrucina-m

Slaven Belupo nakon jednotjednog boravka u Kranjskoj Gori u ponedjeljak se vratio u Koprivnicu. Pripreme za utakmicu 12. pretkola Eurolige s malteškom Birkirkarom u potpunosti su uspjele, jer se u Kranjskoj Gori dobro radilo, a odigrane su i dvije utakmice sa slovenskim prvoligašima.

Drugi klubovi vole reći da su izgubili od ”jakog slovenskog prvoligaša”, u Slavenu Belupu te utakmice tretiraju kao normalne probe za određivanje sastava, a dobar rezultat – uvjek je dobro došao. Naravno, trener Bračun ima neke primjedbe, ali kako se sastav nije puno promijenio od prošle godine, u pripremnom razdoblju ne bi trebalo biti ništa zabrinjavajuće.

Tako je u utakmici s Interblockom u Ljubljani zabilježena pobjeda od 1:0, a gol je u 66. minuti zabio nedovno pristigao kao pojačanje u napadu Mađar Csaba Csizmadia. Uoči odlaska iz Slovenije, u Kranjskoj Gori gost Slavena Belupa bile su Domžale. Susret je završen bez pobjednika 2:2. Za 1:0 zabio je Jurić u 24. minutu, Sturm je izjednačio u 61. minuti, Vengus u 81. minuti doveo Domžale u vodstvo od 1:2, a u 87. minuti Dvorneković je postavio konačnih 2:2.

Bračun je provjerio isti sastav kao i u susretu s Interblockom, pa se iz toga dade dešifrirati njegova izjava da je vrlo blizu sastavu koji će u četvrtak istrčati na koprivnički Gradski stadion u prvoj utakmici 1. pretkola Eurolige s Birkirkarom. Igrali su: Rodić (63. Pelin) – Csizmadia, Kokalović (od 46. Purić), Rogulj, Lapić – Poldrugač (od 68. Bilen) – Šafarić (od 46. Nynkeu), Posavec (od 63. Tepurić), Jurić (od 46. Delić) – Vojnović (od 68. Poredski), Vručina (od 81. Dvorneković).

Ovome valja dodati da je u prvom tjednu priprema Slaven Belupo pobijedio i Zagreb u Zagreba s 2:1, pa je Bračun završio prvi dio priprema s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom i gol razlikom 5:3.

S malteškom Birkikarom 2. srpnja na Gradskom stadionu u Koprivnici igrat će se s početkom u 19 sati uz televizijski prijenos na HTV 2, a Bračun po svemu sudeći neće moći računati na oporavljenike Čavala, Gregurinu i Marasa, dok se Purić oporavio od ozljede i mogao bi se naći među kandidatima.

Igrači s Malte u Hrvatsku stižu u srijedu, trenirat će na Gradskom stadionu u Koprivnici istog dana u 19 sati, a smjestit će se u đurđevačkom hotelu Picok. Cijene ulaznica za utakmicu Slavena Belupa i Birkirkare su 30 kuna (za nenatkrivene dijelove tribine) i 40 kn (za dio tribine pod krovom). U prodaji su i godišnje ulaznice za novu sezonu, po cijenama od 800 i 600 kn, s tim da umirovljenici, mladi do 18 godina starosti i članovi kluba uživaju popust.