Farmaceutska kompanija // Kolariću novi mandat na čelu Belupa, Biondić prepustio mjesto K. Punčikar

15:30h
0
Stanislav Biondić i Hrvoje Kolarić // Foto: Arhiva Koprivnica.net

Članovi nadzornog odbora Belupa na današnjoj su sjednici odlučili da će Stanislav Biondić, kojem je istekao petogodišnji mandat člana uprave, i ubuduće ostati u tvrtki i obnašati dužnost savjetnika uprave.

Predsjedniku Belupove uprave Hrvoju Kolariću povjeren je novi petogodišnji mandat, odlučio je tako na današnjoj sjednici nadzorni odbor koprivničke farmaceutske kompanije. Kolarić je u Belupu na poziciji člana uprave od sredine 2005. godine, a za čelnog čovjeka Belupa postavljen je u svibnju 2012. godine. Krajem iste godine postao je i članom Podravkine uprave. U javnosti je poznat i kao predsjednik nogometnog prvoligaša Slavena Belupa. Kolarić je magistra farmacije i magistra poslovnog upravljanja, a pod njegovim vodstvom koprivnička farmaceutska kompanija nedavno je krenula u projekt vrijedan 50 milijuna eura ili gotovo 400 milijuna kuna izgradnje novih tvornica na Danici. Riječ je o novim tvornicama krutih te polukrutih i tekućih oblika lijekova na površini od 80.000 kvadratnih metara.

Članicom Belupove uprave, pak, imenovana je dosadašnja glavna financijska direktorica društva Ksenija Punčikar. Iz kompanije su priopćili kako je ona u Belupu više od dvije godine, a u prethodnih devet radila je na brojnim izvršnim pozicijama u Podravki te društvu ACG Lukaps. Završila je magisterij ekonomije u Zagrebu i MBA u poslovnoj školi International Executive Development Center u Sloveniji. Stekla je i licencu za obavljanje brokerskih poslova u Hrvatskoj.

Članovi nadzornog odbora Belupa na današnjoj su sjednici odlučili i da će Stanislav Biondić, kojem je istekao petogodišnji mandat člana uprave, i ubuduće ostati u tvrtki i obnašati dužnost savjetnika uprave.

“Članovi Nadzornog odbora bili su jednoglasni u ocjeni da je gospodin Stanislav Biondić dao izniman doprinos rastu i razvoju Belupa, koji je postao jak regionalni lider, usporediv sličnim kompanijama u inozemstvu”, priopćili su iz farmaceutske kompanije.

Podsjetimo, Biondić je predsjednikom Belupove uprave imenovan u svibnju 2005. godine, a nakon što je 2010. dobio novi mandat, samo dvije godine kasnije zamijenio ga je Kolarić. U Podravki je Biondić počeo raditi još 1982. godine, a danas je poznat i kao gradski vijećnik HDZ-a.