ČETVRTA NL BJ-KC-VT

Ferdinandovac na 70-ak kilometara udaljeno gostovanje ide bez Jendrašica koji je slomio ruku, Karan: Garić je uvijek teško gostovanje

U ligi, dakle, nastupaju tri Graničara. Dva od njih - jer više, očito, istovremeno ne može - snage će odmjeriti u Legradu gdje će domaćinima doći sastav iz Bušetine.

15:30h
0
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Jedan bod, jedan majušni bod, samo jedan. Toliko je Ferdinandovac prošle sezone ostao iza Bilogore 91, prvaka Četvrte NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Sastav lige sada je bitno drugačiji. Ušla su dva Graničara, jedan iz Bušetine, a drugi iz Đurđevca, kao i imbriovečki Borac te Tehničar Cvetkovec. Pitate li trenera Ferdinandovčana Mladena Karana, reći će vam da je natjecanje kvalitetnije no što je bilo.

– Neizvjesnije je, ekipe su podjednake, nema odskakanja, što se vidjelo već nakon prvih dvaju kola – mišljenja je Karan.

U 3. kolu krenut će na 70-ak kilometara dug put. Kao da to nije dovoljno zamorno, na konačnoj destinaciji dočekat će ih Garić, momčad koja je prvo pobijedila predavački Dinamo (2:0), a zatim i Suhopolje (0:1).

– Sezona je tek počela. Nemamo velika očekivanja. Idemo odigrati utakmicu, pa ćemo vidjeti. Garić je uvijek teško gostovanje, nemamo baš dobro iskustvo – prisjeća se Karan.

Foto: Darko Begović / Foto Begović
Mladen Karan // Foto: Darko Begović / Foto Begović

U prilog im ne ide ni nesretan događaj s prijateljske utakmice protiv Mladosti iz Ždralova. Poraz 4:1 protiv favoriziranog suparnika zasjenila je ozljeda Roka Jendrašica, bivšeg veznjaka đurđevačkog Graničara, koji na samome početku utakmice slomio lijevu ruku. Usto, Karan neće moći računati ni na Križanovića koji će biti zaokupljen svatovima.

– Prilično smo oslabljeni, iako imamo širok kadar igrača koji mogu ispuniti zahtjeve. Prioritet nam je doći kući neporaženi – otkriva trener, dodajući kako je sezonski cilj plasirati se u top pet.

Borcu i Graničaru raspored baš i nije naklonjen

U ligi, dakle, nastupaju tri Graničara. Dva od njih – jer više, očito, istovremeno ne može – snage će odmjeriti u Legradu gdje će domaćinima doći sastav iz Bušetine. I trener Karan apostrofirao je kako su Legrađani snažniji, a protiv imenjaka iz Virovitičko-podravske županije, koji još nije postigao pogodak, s time da je primio pet, imat će savršenu priliku doći do druge pobjede.

Đurđevački Graničar, premda je stigao iz Treće HNL Sjever, zasad nije osvojio ni bod. Raspored ih nije mazio, donijevši im za početak Tehničar, a onda i Bilogoru. U takvoj se situaciji, ne sumnjamo, vesele subotnjem domaćinstvu. Igrat će protiv Čazme protiv koje bi valjalo dokazati status favorita i iskoristiti prednost vlastitog travnjaka.

Baš je tu Čazmu prije dva tjedna nadigrala Pitomača. Nažalost, sastav trenera Ivana Presečana vikend kasnije ostao je kratkih rukava kada ih je na Brani pobijedio Dinamo, predavački Dinamo. Kako bi zadržali ugodnu atmosferu pred utakmicu Hrvatskog kupa s Rijekom, Pitomačani moraju grabiti bodove. Prilika za to otvorit će se tijekom sutrašnjeg dana protiv Suhopolja.

Šest utakmica igra se, dakle, sutra. Kolo će u nedjelju kompletirati imbriovečki Borac i Bilogora. Imbriovčani, priviknuti pobjeđivati u Prvoj ŽNL, doživjeli su uzastopne četvrtoligaške poraze, prvo od kloštranske Mladosti, onda i od Tehničara. Ni njima, očito, raspored nije naklonjen, što dokazuje sljedeći protivnik, Grubišnopoljci.

Četvrta NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, 3. kolo, 11. rujna, 16.30 sati:

Graničar L – Graničar B
Garić – Ferdinandovac
Pitomača – Suhopolje
Slatina – Dinamo P
Graničar Đ – Čazma
Mladost KP – Tehničar
Borac – Bilogora 91 / nedjelja