LIJEPA SVOTA

Ferdinandovac svojim udrugama osigurao 219 tisuća kuna, najviše ide nogometašima

Općina Ferdinandovac donijela je odluku o dodjeli sredstava za financiranje programa, odnosno projekata od ineteresa za opće dobro, a koje provode udruge na području općine.

13:14h
0
Foto: Marija Karan
Ilustracija // Foto: Marija Karan

Općina Ferdinandovac donijela je odluku o dodjeli sredstava za financiranje programa, odnosno projekata od interesa za opće dobro, a koje provode udruge na području općine.

U 2020. godini iz proračuna općine Ferdinandovac financirat će se provedba programa i
projekata u ukupnom iznosu od 219.000 kuna, a potporu je dobilo 11 udruga s područja općine.

Tako je NK Ferdinandovac dobio potporu od 160 tisuća kuna, dok je ŠRK Štuka Ferdinandovac od strane općine za provedbu svojih aktivnosti dobio 10 tisuća kuna. Udruga Hrvatska žena dobila je šest tisuća kuna, dok je Udruga Informatičara s područja općine za provedbu svojih aktivnosti dobila od općine šest tisuća kuna.

Lovačka udruga Fazan od općine je dobila osam tisuća kuna, Udruga umirovljenika pet, Pjevačko društvo Ferdinand sedam, a Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Frankopan dobili je sedam tisuća.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Podružnica Kc-kž županije Ferdinandovac za provedbu određenih aktivnosti dobila je pet tisuća. Bratovština Sv. Ferdinanda četiri tisuće, a Udruga zaštite, pomoći i spašavanja na vodama Kc-kž županije dvije tisuće kuna.

– Radi izbjegavanja socijalnog kontakta, a u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, članovi Povjerenstva pojedinačno su izvršili pregled i ocjenu prijavljenih programa i projekata u prostorijama općine Ferdinandovac u nazočnosti predsjednika Povjerenstva i zapisničara – stoji u Odluci. 

čitam...